'Türkiye'ye en çok saygınlık kazandıran olay'

İshak Alaton, dünyanın dört bir yanında açılan sevgi okullarını, "Türkiye'ye en çok saygınlık kazandıran olay" olarak ifade etti.

'Türkiye'ye en çok saygınlık kazandıran olay'

Türkiye'nin yakından tanıdığı bir iş adamı İshak Alaton, hayatını ve yaşadıklarını, olaylara bakışını iki kitapla anlattı. Mehmet Gündem sordu o cevapladı. İlk kitap, Lüzumlu Adam İshak Alaton adını taşıyor. İkincisi, Lüzumsuz Adam İshak Alaton. Ünlü iş adamı başından neler geçtiğini örneklerle aktarıyor. Alaton, kitabının 30 sayfasında Hizmet Hareketini anlattı. 

Alaton: "BEN BELKİ BİLİYORSUNUZ HOCAEFENDİYİ TANIDIM. BERABER OLDUK. UZUN YILLAR BERABER OLDUK VE HALENDE TELEFONDA GÖRÜŞÜRÜZ. SEVGİLİ YAKIN BİR DOSTUMDUR."

İshak Alaton, Hizmet Hareketinin Türkiye'ye çok büyük katkıları olduğunu söyledi.


"KONGRE ÜYELERİ SENATÖRLER POLİTİKACILAR DIŞİŞLERİ MENSUPLARI VE ONLARA HEM KİTABIMDAN BAHSİ AÇILDIĞI ZAMAN İZAH EDERİM HEMDE BU YURT DIŞINDAKİ EĞİTİM HAREKETİNİN ÖNEMİNİ VURGULARIM. YANİ TÜRKİYE'YE BU 90 YILLIK CUMHURİYET TARİHİ İÇİNDE TÜRK SIFATINA VE TÜRKİYE'YE EN ÇOK SAYGINLIK KAZANDIRAN OLAY BU EĞİTİM FAALİYETİDİR. ÇÜNKÜ EĞİTİM KADAR ULVİ EĞİTİM KADAR SAYGIDEĞER BAŞKA BİR FAALİYET BEN DÜŞÜNEMİYORUM."

Alaton, Anadolu insanının gayretleriyle dünyanın dört bir yanında açılan eğitim yuvalarının barış içinde bir dünyaya zemin hazırladığını söyledi.

"KARDEŞLERİNİZİ İNSANLARI İRŞAD EDİYORSUNUZ, ONLARA BİLGİ AKTARIYORSUNUZ ONLARI İYİ İNSAN OLMA YOLUNDA EĞİTİYORSUNUZ, HAYAT BOYU ONLARA YARAYACAK BİR SERMAYE BİLGİ VERİYORSUNUZ. BUNDAN DAHA MUHTEŞEM BİR ŞEY GÖREMİYORUM DÜŞÜNEMİYORUM. VE BUNU ASIL BUNUN NETİCELERİNİ, ASIL BUNUN FAYDALARINI ÖNÜMÜZDEKİ 20-30 YILDA GÖRECEĞİZ. "

İshak Alaton, sevgi okulları vesilesiyle dünyanın Türkiye'yi yakından tanıma imkanı bulduğunu anlattı.

"TÜRKÇE ÖĞRENİYORLAR. TÜRKİYE'YE BİR SEVGİ BİR SAYGI DUYUYORLAR. SONRA ZAMANLA BUNLAR O TOPLUMDA ÖNEMLİ GÖREVLERE GELİYORLAR ÇÜNKÜ İYİ EĞİTİLMİŞ İNSANLAR YARININ BAKANLARI BAŞBAKANLARI ÖNEMLİ POZİSYONDAKİ İNSANLARI BUNLARDAN ÇIKACAK VE BUNLARIN İÇİNDE DAİMA BİR TÜRKİYE SEVGİSİ OLACAK. TÜRKİYE BU ŞEKİLDE YURT DIŞINDA SAYGIN BİR İNSAN TOPLULUĞU OLARAK TANINACAK BEN BUNA ÇOK İNANIYORUM BU ÇOK ÖNEMLİ BİR HAREKET. "

İshak Alaton ilk kitabında hayatının 1992'ye kadar olan kısmını, Diğerinde ise 92 yılından sonrasını anlatıyor...
<< Önceki Haber 'Türkiye'ye en çok saygınlık kazandıran olay' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER