Adanaya TSE Araç Kontrol Test Merkezi

Adanaya TSE Araç Kontrol Test Merkezi kurulacak


ADANA (A.A) - AK Parti Adana Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Mehmet Şükrü Erdinç, TSE İdari Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Pelit ile gerçekleştirdiği görüşmede, Adanaya kurulması planlanan yeni Araç Kontrol Test Merkezinin detayları hakkında bilgi aldı.
     Erdinç, yaptığı yazılı açıklamada, Adanaya kurulacak olan Araç Kontrol Test Merkezinin Osmaniye, Mersin ve Hatay illerine de hizmet vereceğini, yaklaşık 2 milyon dolarlık bir yatırım maliyeti ile inşaatların tamamlanacağını belirtti.
     Pelitin Milletvekili Erdinçe sunduğu bilgilendirme açıklamasında, "Ülke genelinde açılacak olan Araç Kontrol Test Merkezlerinde, araçların imal, tadil ve montajı hakkında belirlenen yönetmelik kapsamında onay kuruluşu olarak hizmet verecek. Ayrıca enstitü tarafından gerçekleştirilen araç tadilatlarının, projelerinin onayı ve gerçekleştirilen tadilatların gerekli muayene ve deneylerden geçirilerek uygunluğu da tespit edilecek. Belirli bir standarda uygun olarak, gerekli teçhizat ve donanıma sahip olacak olan Araç Kontrol Test Merkezlerinde bu araçların kontrolleri ve onay işlemleri gerçekleştirilecektir" ifadelerine yer verdiği bildirildi.
     Erdinç, Araç Kontrol Test Merkezlerinin ilk planda, İstanbul, Bursa, İzmir, Antalya, Malatya ve Kayseri gibi şehirlerin yanında özellikle Adanaya da kurulacak olmasının mutluluk verici bir gelişme olduğunu belirterek, "Bu süreçte ihtiyaç duyulabilecek her türlü desteği vermeye hazırız. Yeter ki Adanamıza yatırım gelsin, istihdam oluşturulsun. Diğer milletvekili arkadaşlarımızla birlikte bize düşen görev neyse yaparız. TSE Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Pelite verdiği bilgiler için çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Volkan Kaşik
<< Önceki Haber Adanaya TSE Araç Kontrol Test Merkezi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER