Adıyamanda konferans

Adıyamanda konferans


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamanda Kadına karşı şiddetin dinle meşrulaştırılması sorunu konferansı düzenlendi.
     Adıyaman Belediyesi Konferans Salonunda Kakınma Projeleri Akademisi Derneği (KAPRAD) tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Doç. Dr. Hidayet Şefkatli Tuksal katıldı.
     Tuksal, yaptığı konuşmada, kadına şiddet konusunun çok konuşulan bir konu olduğunu belirterek, Genelde bu sorunu konuşurken bu sorunlar yaşanıyor. Bu konuyu konuşurken de çok kolay konuşamıyoruz çünkü bu sorunu feministlik olarak gören bir anlayışımız var dedi.
     Kadına şiddette karşı üretilen çözümlerde başarı sağlanamadığını ifade eden Tuksal, Şiddetin pek çok nedeni olabilir. Bu konular konuşulurken sadece kadınlar şiddet görmüyor. Şiddet mevzusunda bir güçlü var, bir de güçsüz var. Güçlü konumunda bulunan herkes şiddet uygulayıcısı olabilir diye konuştu.
     Kadınların da şiddet uygulayıcısı olduğunu söyleyen Tuksal, kadınların da çocuklarına, arkadaşlarına ve yaşlılara şiddet uyguladığına dikkati çekti.
     Tuksal, şiddeti kültürel olarak öğrenildiğini kaydederek şöyle devam etti:
     Müslüman toplumlar kadına şiddet konusunda örnek alınması gerekirken maalesef biz bu örnekliği başaramıyoruz. Bunun pek çok sebebi olabilir ama kadına şiddet konusunda doğru çözümler üretilmeli ve uygulanmalıdır.
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Adıyamanda konferans Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER