Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa - Aşçılık Eğitiminin Önemi konulu konferans düzenlendi


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamanda Aşçılık Eğitiminin Önemi konulu konferans düzenlendi.
     Adnan Menderes Üniversitesi Didim Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dr. Burak Mil, konferansta aşçılığın sektördeki önemi ve başarılı bir aşçının hangi özeliklere sahip olması gerektiği konularını anlattı. Yiyecek içecek sektörünün giderek büyüdüğünü ve bunun sonucunda başarılı aşçılara ihtiyaç olduğunu aktaran Mil, şunları kaydetti:
     Dünyada evrensel bir aşçılık eğitimi veriliyor. Yani evrensel olarak düşünen, çeşitli ülkelerin mutfaklarına hakim aşçının yetiştirilmesi sağlanıyor. Aşçılıkta uzmanlaşma ise bu eğitimlerde yine önemli bir noktadır. Her şeyi bilen değil, bir alanda uzmanlaşan aşçı yetiştiriliyor. Ürüne dolayısıyla bireye göre çalışan, değişime açık, gerektiğinde inisiyatif kullanma yeteneğine sahip, müşteri ile ilgili öngörüde bulunabilen aşçının yetiştirilmesi önemli noktalardan biri olarak öne çıkıyor.
     Öte yandan, Adıyaman Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulunun düzenlediği Turizm Profesyonelleri Konferansları kapsamında Adnan Menderes Üniversitesi Didim Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Atilla Yüksel, Düz Dünyada Müşteri Yaratmak konulu konferans verdi. Prof. Dr. Yüksel, turizm sektöründe pazarlamanın önemiyle ilgili konuşma yaptı.
    
    
     -Adıyaman Üniversitesinde konser
    
     Adıyaman Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Medya ve Reklam Topluluğu tarafından konser programı düzenlendi.
     Mustafa Vehbi Koç Salonunda sahneye çıkan Titan Of Sound adlı müzik grubu söylediği şarkılarla seyircilere keyifli anlar yaşattı. Ardından ses sanatçısı Kemal Arda konser verdi.
    
     -Gölbaşı Kaymakamı Ali Edip Budandan teşekkür plaketi
    
     Gölbaşı Kaymakamı Ali Edip Budan, ilçeye katkılarından dolayı fotoğrafçı Şahin İrendeliye plaket verdi.
     Kaymakam Budan, yaptığı açıklamada, İrendelinin ilçede düzenlenen etkinliklerde Kaymakamlığa destek olduğunu belirtti.
     İrendeli de plaketten dolayı Kaymakam Budana teşekkür etti.
    
     Muhabir: Emin Tezerdi-Hakan Furkan
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER