Afet konutlarının arsa kuraları çekildi

Afet konutlarının arsa kuraları çekildi


ÇORUM (A.A) - Sungurlu ilçesinde 2009 yılında yaşanan afet sonrası zarar gören hak sahibi vatandaşlara yönelik yapılacak konutların arsa kura çekilişi, noter huzurunda gerçekleştirildi.
     İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Çingiller Köyü ile İkizli Köyü Ekşielma Mahallesinde 2009 yılında yaşanan heyelanda yaşam alanları zarar gören ailelere yapılması planlanan afet konutları için kura töreni düzenlendiği bildirildi.
     İlçe merkezi Bahçelievler Mahallesinde yapılması planlanan konutların kura çekilişinin noter huzurunda gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     İlimiz Sungurlu İlçesi Çingiller Köyü ve İkizli Köyü Ekşielma Mahallesinde 2009 yılında meydana gelen heyelan nedeniyle hak sahibi olan ailelere yapılacak afet konutlarının arsa kura çekilişi İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce yapıldı. Çekilişin ardından hak sahibi ailelerin Ziraat Bankasına borçlandırmaları yapıldı. Konutlara, inşaat ruhsat işlemleri ve harita aplikasyon çalışmalarının tamamlanmasından sonra başlanması planlanmaktadır.
    
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Afet konutlarının arsa kuraları çekildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER