Afetzedelerin konteyner evleri tamamlandı

Afetzedelerin konteyner evleri tamamlandı


KAYSERİ (A.A) - Yeşilhisar ilçesine bağlı, Başköyde meydana gelen heyelan sonucu, evleri zarar gören aileler için hazırlanan 30 konteyner ev tamamlandı.
     AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel yaptığı açıklamada, Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile yaptıkları girişimler sonucu Başköye ilk etapta 10, daha sonra ise 20 olmak üzere toplam 30 konteyner ev gönderildiğini ifade etti.
     İl ve ilçe yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir heyet ile birlikte konteyner evleri yerinde görmek ve afetzedeleri ziyaret etmek için Başköye gittiklerini belirten Karayel, konteynerleri tek tek gezerek afetzedelerin sıkıntılarını dinlediklerini vurguladı.
     Afet evleri yapılana kadar afetzedelerin konteyner evlerde kalacaklarını belirten Karayel şunları kaydetti:
     "Hepimiz hizmet için varız. Köylerde muhtarlar, ilçelerde ilçe başkanı ve belediye başkanı, milletvekilleri hepimiz bir aileyiz. Aile içerisinde bu tür ihtiyaçlar olur, bunları gidermekte hepimizin görevi. Daha önce geldiğimiz ilçe danışma toplantısında arkadaşlarımız konuyu dile getirmişlerdi. Bizlerde valilik ve kaymakamlıkla temas kurarak, Van bölgesine gönderilen konteynerlerden 30 tanesini istedik. Burada en büyük sorunumuz yer problemi idi. Ama bu problemi de meradan hazineye arsa devrini sağlayarak aştık. Parselasyon işlemleri bittikten sonra da, afetten gerekli ödeneği çıkartarak kısa zamanda da afet evlerini yaptıracağız. Sizler birlik ve beraberliğinizi, devlete bağlılığınızı sürdürdüğünüz sürece bu problemleri hep birlikte aşacağız. Önümüzdeki sene sonbaharda herkes evine taşınır diye ümit ediyoruz. Elimizden geleni yapacağız."
     Başköydeki ziyaretin ardından, Yeşilhisar ilçesini de gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Karayel, İl Başkanı Ömer Dengiz ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Yeşilhisar ilçe danışma toplantısına katıldı.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Afetzedelerin konteyner evleri tamamlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER