Ağız ve Diş Sağlığı Haftası

Ağız ve Diş Sağlığı Haftası -Amasya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Nergiz: -Sağlık ağızda başlar


AMASYA (A.A) - Amasya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Öner Nergiz, sağlığın ağızda başladığını bildirdi.
     Nergiz, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, kaliteli bir yaşamın devamı için genel sağlık durumunun iyi olmasının yanında ağız ve diş sağlığının da çok önemli olduğunu vurguladı.
     İyi bir ağız sağlığına sahip olmayan bireylerin vücut sağlığının da doğrudan etkilendiğini vurgulayan Nergiz, şunları kaydetti:
     Diş çürükleri, diş eti hastalıkları ile beraber kalp damar hastalıkları, yüksek tansiyon, kemik erimesi, şeker hastalığı, mide rahatsızlığı ve kadınlarda erken doğum ya da düşük doğum ağırlığı risklerini artırmaktadır. Bu nedenlerden dolayı günümüzde ağız ve diş sağlığı için yapılan çalışmalar koruyucu diş hekimliği üzerine kurulmakta ve bu yönde devam etmektedir.
     Çocuklara ve gençlere diş fırçalama alışkanlığının kazandırılmasının hem genel hem de ağız sağlığının biçimlendirilmesinde önemli bir rol oynadığını belirten Nergiz, Amasyada bu bu amaçla kreş ve ilkokullarda tarama ve flor uygulamaları yapıldığını, yetişkin hastalar için eğitimler düzenlendiğini engelli hastaları için ise ağız sağlığının devamı için sunumlar yapıldığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Ağız ve Diş Sağlığı Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER