Ağrıda Genç Kızlarımız İş Sahibi Olacak

Ağrıda Genç Kızlarımız İş Sahibi Olacak Projesi


AĞRI (A.A) - Ağrının Eleşkirt ilçesine bağlı Yücekapı Belde Belediyesi tarafından yürütülen Genç Kızlarımız İş Sahibi Olacak projesi kapsamında kursiyerlere sertifikaları verildi.
     Yücekapı Belde Belediye Başkanı Nurettin Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, SODES kapsamında yürüttükleri Genç Kızlarımız İş Sahibi Olacak projesi kapsamında 10 ay önce açılan halıcılık kursunu başarıyla bitiren 20 bayan kursiyerin meslek sahibi olduğunu söyledi.
     Söz konusu projeyle, 15 yaş ve üstü bayanların meslek sahibi olmasını hedefledikleri vurgulayan Öztürk, Biz istiyoruz ki bu kızlarımız evlerinde kış boyu oturmasınlar. Bayanlarımız en azından hem işlerini görsünler hem de ev ekonomisine katkıda bulunsunlar düşüncesiyle bu kursu devam ettirmeyi düşünüyoruz dedi.
     Söz konusu kursla, bölgede yaşayan Ahıska, Kafkas Türkleri ile Azerilerin de kaynaştığına dikkati çeken Öztürk, şunları kaydetti:
     Kursiyerlerimizin tümü çok başarılı. Ama hocamızın da değerlendirmeleri sonucu kursu dereceyle bitiren 6 tane kursiyerimize çözgüsü bitirilmiş tezgah hediye ettik. Aldıkları tezgahlarla artık evlerinde halı dokuyacaklar. Kursiyerlerimizin adına halıları turizm kentlerine götürüp oradaki belediyelere satmayı düşünüyoruz. İki metrekarelik bir halının maliyeti 2 bin ile 2 bin 500 civarında değişiyor.
     Bayanların iş hayatına kazandırılmasının önemli olduğunun altını çizen Öztürk, tüm kursiyerleri birer Cumhuriyet altını ve 200 TL para ile ödüllendirdiklerini söyledi.
     Kurs eğitmeni Özgül Akkuş ise, belediye tarafından hazırlanan projenin çok verimli geçtiğini belirterek, Kursta, hereke halının dokumacılığı dersini verdik. Desenlerimiz geometrik rapor desen olduğu için kolaylıkla yaptık. Artık yün halıyı bırakıp ipek halıya geçmek istiyoruz diye konuştu.
     Kursu birincilikle bitiren Yağmur Turan da hem halı dokumasını öğrendiğini hem de ev ekonomisine destek olduğunu ifade etti.
    
     Muhabir: Fethullah Yaman - Necmettin Eroğlu
     Yayıncı: Muharrem Aksakallı
<< Önceki Haber Ağrıda Genç Kızlarımız İş Sahibi Olacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER