Aile Hekimleri Derneği Başkanı Güner:

Aile Hekimleri Derneği Başkanı Güner: Yeni kanun ile getirilen farklı kurumlarda da nöbet tutma görevi, vatandaşın ücretsiz birinci basamak sağlık hizmeti almasını imkansız hale getirecektir


TRABZON (A.A) - Trabzon Aile Hekimleri Derneği Başkanı Ahmet Rıza Güner, yeni kanun ile getirilen farklı kurumlarda da nöbet tutma görevinin, vatandaşın ücretsiz birinci basamak sağlık hizmeti almasını imkansız hale getireceğini öne sürdü.
     Güner, Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde yaptığı basın toplantısında, aile hekimliği uygulamasına geçildiği 2005 yılından bugüne, birinci basamaktaki tüm sağlık göstergelerinin olumlu yönde ve yüksek oranda gelişme kaydettiğini belirtti.
     Yeni kanun ile getirilen farklı kurumlarda da nöbet tutma görevinin, vatandaşın ücretsiz birinci basamak sağlık hizmeti almasını imkansız hale getireceğini ileri süren Güner, Bu uygulama ile aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının hastalarından uzaklaştırılarak başka kurumlarda görevlendirilmeleri, aile hekimliği uygulamasına en ağır darbedir dedi.
     Güner, bu kanunla aile hekimlerinin acillerde nöbet tutmaya zorlanacağını, nöbet çıkışında ara vermeksizin ertesi gün yorgun ve tükenmiş bir şekilde mesaisine devam edeceğini savunarak, Bunun sonucunda kendisine kayıtlı nüfusa vereceği hizmet aksayacak, kaliteli ve sağlıklı hizmet veremeyecektir. Hata oranları artacaktır. Bu düzenleme ile aile hekimliği uygulamasında geri dönüş başlayacaktır. Bugüne kadar verilen bütün emekler hızla yok olacak ve Sağlık Bakanlığının haklı olarak övünerek söylediği bu tablo ortadan kalkacaktır diye konuştu.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Aile Hekimleri Derneği Başkanı Güner: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER