Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Asan: -Bakanlık olarak gönül elçilerimize verdiğimiz ilk ödev, koruyucu aile ile ilgili toplumu bilgilendirmek ve aydınlatmak oldu


BURSA (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, Bakanlık olarak gönül elçilerimize verdiğimiz ilk ödev, koruyucu aile ile ilgili toplumu bilgilendirmek ve aydınlatmak oldu dedi.
     Asan,basın mensuplarına yaptığı açıklamada, koruyucu aile modeline büyük önem verdiklerini belirtti.
     Toplumda, koruyucu aile, evlat edinme ya da gönüllü olma kavramlarının birbiriyle çok karıştırıldığını belirten Asan, şöyle konuştu:
     Evlatlık edinme, o kişiyi o çocuğu kendi nüfusunuza alma ve kendi soyadınızı verme şeklindedir. Koruyucu aile ise belli bir süre çocuğu alıp evinizde kalma suretiyle yine ona aile sıcaklığı ile anne baba olmaktır. Koruyucu ailede çocuk sizin nüfusunuza geçmiyor, sadece onu koruyor ve onları kendi çocuklarınızdan ayırmayarak her türlü desteği sunuyorsunuz. Gönüllü olma ise bazen hafta sonu ya da zamanınızın belli bir döneminde çocuklarla beraber olmaktır. Bu vakit geçirme şeklinde de olabiliyor dedi.
     Bu üç modeli ayrı ayrı tanıtarak özellikle koruyucu aile müessesinin çok çok iyi anlaşılabilmesi için öncelikle valilerin eşlerini bu göreve seferber ettiklerini dile getiren Asan, konuşmasına şöyle devam etti:
     Bu kapsamda bakanlık olarak gönül elçilerimize verdiğimiz ilk ödev, koruyucu aile ile ilgili toplumu bilgilendirmek ve aydınlatmak oldu. Şuanda çok çok iyi gidiyor. Birçok il birbiriyle yarışıyor. Bu konuda şunu da söylemek gerekirse; Trabzon en önde gidiyor. Biz de çok memnunuz onların bu katkılarından.
     Bakanlık için 0-3 yaş gurubunun çok önemli olduğuna dikkat çeken Asan, Bilimsel araştırmalarda 0-3 yaş gurubundaki çocukların zihinsel, kişilik ve sosyal gelişimlerinin, aileleriyle yaşayan çocuklardan çok geri kaldığı belirlenmiştir. Bunun nedeni de aidiyet duygusunun gelişmemiş olmasıdır ifadelerini kullandı.
    
    
     Muhabir: İsmail Ersan/ Harun Kaymaz
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER