AK Parti Antalya Milletvekili Samani:

AK Parti Antalya Milletvekili Samani: -"Antalya dünyada en çok ziyaret edilen 3 ilden birisi ama iki farklı Antalya var. Turizmin yaşandığı bölgelerdeki Antalya ile iç kesimlerdeki Antalya. Bunu değiştirmemiz gerekiyor. Bunu da Büyü


ANTALYA (A.A) - AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani Manavgat ilçe teşkilatını ziyaret etti.
     Samaniyi, AK Parti İlçe Başkanı Ercan Mekteplioğlu ile partiler karşıladı. Parti binasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Samani, turizmdeki destinasyonların arttırılması gerektiğini, Büyükşehir Yasasının uygulanmaya başlamasıyla bunun için imkan oluşturacağını düşündüğünü belirtti.
     Antalya turizminde gezilecek yerlerin daha çok şehir merkezleri olduğunu belirten Samani, Büyükşehir Yasasının uygulanmaya başlamasıyla hizmet gidecek Torosların arkasında kalan alanların da turizme açılabileceğini söyledi.
     Antalyanın iç kesimlerine daha fazla hizmetin gitmesi ile marka değerinin artacağını vurgulayan Samani, "Antalya dünyada en çok ziyaret edilen 3 ilden birisi ama iki farklı Antalya var. Turizmin yaşandığı bölgelerdeki Antalya ile iç kesimlerdeki Antalya. Bunu değiştirmemiz gerekiyor. Bunu da Büyükşehir Yasası ile yapabiliriz" dedi.
     Antalyanın turizmin başkenti ve Türkiyenin dışa açılan penceresi olduğunu dile getiren Samani, şöyle konuştu:
     "Hem ülkemize gelen turist sayısında hem de ülkemizde turizmden elde edilen gelirlerin üçte birisi Antalya kaynaklıdır. Bu turizmde Antalyanın payını ve liderliğini net bir şekilde ortaya koyuyor. Antalyanın avantajlarından bir tanesi otellerimiz diğer ülkelerdeki turizm merkezlerindeki otellere göre çok daha yeni. Otellerimizde ve turizmde kullanılan her şey bizim rekabet gücümüzü artıracak nitelikte. Bu durumu çok iyi değerlendirmeliyiz. Antalya doğasıyla, güneşiyle ve tarihiyle ön plana çıkan bir şehrimiz. Tarihiyle lider olan Antalyada tarihi mekanlara ziyaretleri daha da arttırmamız gerekiyor."
     Samani, 2016da gerçekleşecek Antalya EXPOnun tarım açısından olduğu kadar turizm açısından da büyük katkı sağlayacağını kaydetti.
     Samani ve beraberindekiler, daha sona ilçe merkezi ve beldelerde ziyaretlerde bulundu.
    
     Muhabir: Mustafa Taş
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber AK Parti Antalya Milletvekili Samani: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER