AK Parti Balıkesir Milletvekili Öztaylan:

AK Parti Balıkesir Milletvekili Öztaylan: -Edincikin tarihi evlerini restore ederek Hamamönü, Safranbolu gibi yapmak adına proje üretiyoruz


BALIKESİR (A.A) - AK Parti Balıkesir Milletvekili M. Cemal Öztaylan, Edincikin tarihi evlerini restore ederek Hamamönü, Safranbolu gibi yapmak adına proje üretiyoruz dedi.
     Öztaylan, Bandırmanın Edincik beldesinde, partisinin ilçe binasındaki toplantıda yaptığı konuşmada, ülkeyi tek başına yöneten parti olarak Edincike zarar vermeyeceklerini belirterek, Ne parti olarak, ne de birey olarak bunu yapacak değiliz. Hizmet için her şeyin başı paradır. Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin şu andaki kriterlere göre bütçesi 505 trilyon. 26 Mart 2014 tarihinde bu bütçe 600 trilyona çıkacaktır dedi.
     Bandırma Belediyesinin bütçesinin ise 84 trilyon olduğuna değinen Öztaylan, Buna İller Bankasından gelen parayı da katarsak bütçe yaklaşık 150 trilyona ulaşacak. Bu rakamlar büyükşehir olduktan sonra toplam 1 katrilyona çıkacak. Size soruyorum- Bu para nereye harcanacak- Tabii ki bu para Bandırmaya, Edincike, 34 beldeye ve köylere gidecek diye konuştu.
     Öztaylan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Önümüzdeki dönemde Bandırma Cumhuriyet Meydanından başlayan üniversite ve Devlet Hastanesinden Edincike, oradan da organize sanayi sitesinden devam edecek raylı taşıma sistem yapacağız. Bu zaman içinde iyi bir planlama yaparsak Edincik, Bandırmanın Kadıköyü olabilir. Aksi halde Edincik ne yazık ki Bandırmanın bir varoşu olarak kalacaktır. Biga, Bandırma bölünmüş yol ihalesini yaptık. Bu çalışmayla Edincik ayrımına da bir üst geçit yapılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılacak çalışmalarla, Edincikin göz bebeği olan evlerini de mutlaka restore edeceğiz. Burası bir Safranbolu ve Hamamönü gibi olacak. Belediye Başkanı olduğum zaman ne yaptıksa aynısını Edincike yapacağız. Enerji hatları yer altına alınacak ve Edincik doğal gaza kavuşacak. 6 trilyonluk Edincik belediye bütçesiyle bunları yapmak olanaksızdı. Büyükşehir yasasıyla şimdi bunların hepsi yapılacak.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber AK Parti Balıkesir Milletvekili Öztaylan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER