AK Parti Edirne İl Başkanı Kahve:

AK Parti Edirne İl Başkanı Kahve: Sayın bakanımız Ergene nehri içinde çok önemli olan arıtma tesisinin açılışını yapmak için Edirneye geliyor


EDİRNE (A.A) - AK Parti Edirne İl Başkanı Müjdat Kahve, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlunun bazı yatırımların temelini atmak ve açılışlar yapmak için Edirneye geleceğini belirtti.
     Kahve, AK Parti İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında Bakan Eroğlunun Pazar günü Edirneye gelerek aralarında Uzunköprü Atık Su Arıtma Tesisininde bulunduğu bazı yatırımların temelini atacağını, bazı tesislerin açılışını yapacağını bildirdi.
     Atık Su Arıtma Tesisinin yapımının tamamlanmasıyla Ergeneye zehirli su atılmasının önüne geçileceğini ifade eden Kahve, şöyle konuştu:
     Sayın bakanımız, Ergene Nehrinin temizlenmesi için çok önemli olan arıtma tesisinin açılışını yapmak için Edirneye geliyor. Ergene ile ilgili sürekli olarak eleştiri yapanlar, uzun yılların sorumluluğunu partimizin üzerine yıkmaya çalışanlar da en güzel cevaplardan biri de orada temeli atılacak Atık Su Arıtma Tesisidir.
     Yaklaşık 1 yıl sonra tesis tamamlanacak, artık Uzunköprüden Ergeneye zehir atılmasının önüne geçilecektir. Ergene Nehrinde önceki yıllarla kıyaslanmayacak kadar iyileşme görülüyor. Zamanla tarımda çok rahat kullanılabilir bir su haline gelecek. Biz bir taraftan nehri temizliyoruz, diğer taraftan da Ergenenin kirlenmesini önlemeye çalışıyoruz.
     Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Edirne ve ilçelerinde bazı tesislerin temelini atacağını ifade eden Kahve, yapımı tamamlanan tesislerin de açılışının yapılacağını kaydetti.
     Edirnede hızlı trenin, 2016 yılında hizmete girmesini beklediklerini anlatan Kahve, hızlı trenin gelmesiyle kentin ekonomik kazanımlarının ve cazibesinin artacağını söyledi.
     Toplantıya AK Parti Edirne Kadın Kolları Başkanı Melek Yörük, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mehmet Özülkü ve partililer katıldı.
    
     Muhabir: Hakan Şahin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber AK Parti Edirne İl Başkanı Kahve: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER