AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu: -"Biz bireyi devletin merkezine oturtan, insan onurunu en yüksek bir şekilde ortaya koyan, modern hukuk ve modern demokratik devletinin temellerini oluşturan bir anayasa oluşturmakla, önermekle ve


BURSA (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Biz bireyi devletin merkezine oturtan, insan onurunu en yüksek bir şekilde ortaya koyan, modern hukuk ve modern demokratik devletinin temellerini oluşturan bir anayasa oluşturmakla, önermekle ve milletimizin önüne getirmekle mükellefiz" dedi.
     Soylu, AK Parti Bursa İl Başkanlığınca düzenlenen "Sektörel Dönüşümler ve Bursa 2023 Kent Vizyonu" adlı programdan önce basın mensuplarına yaptığı açıklamada, sadece AK Parti değil, meclisteki tüm siyasi partilerin Türkiyeye 2010 seçimlerine giderken bir anayasa vaat ettiğini söyledi.
     AK Partinin anayasal çalışmaları, uzlaşma komisyonu ile anayasa hazırlama konusunda adımları samimiyetle attığını belirten Soylu, "Anayasal Uzlaşma Komisyonunda tüm siyasi partiler eşit temsildedirler. Bu da bizim samimiyetimizi ve birlikte anayasa yapma, yani CHP, MHP ve BDP ile anayasa yapma konusundaki kararlılık, irade, samimiyet ve iyi niyetimizi deklare etmektedir" diye konuştu.
     Soylu, 1982 anayasasının ülkeye açtığı problemleri derinleştiren bir anayasa oluşturmanın yine aynı anayasadan farklı olmayacağını vurgulayarak, "Biz bireyi devletin merkezine oturtan, insan onurunu en yüksek bir şekilde ortaya koyan, modern hukuk ve modern demokratik devletinin temellerini oluşturan bir anayasa oluşturmakla, önermekle ve milletimizin önüne getirmekle mükellefiz" ifadesini kullandı.
     Anayasa Uzlaşma Komisyonunda bugüne kadar 40 madde üzerinde uzlaşma sağlandığını hatırlatan Soylu, "Başkanlık sistemi, demokrasi, özgürlükler, hükümet sistemi açısından da ilerici bir hamledir. AK Parti için de Türkiye için de" dedi.
     "Anayasa Uzlaşma Komisyonu, ilanihaye bir komisyon değildir" diyen Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Burada AK Parti, kendi anayasa metnini TBMMnin aritmetik yetkinliği olursa da halka referanduma getirmeyi kendine bir yol haritası olarak değerlendirmektedir. Bunların hepsi masadadır, konuşulabilir. Yani biz muhalefet partilerine bakıp da halka verdiğimiz sözün üzerine bir bardak su içirtmeyiz onlara. Halkla, milletimizle onların yüzünden de karşı karşıya kalmayız. Buradaki kararlılığımız ve irademiz ve milletimize yeni bir anayasayı getirme kararlılığımız da tamdır. Bunları da gerçekleştiremezsek meclise anayasal önerimizi sunar, bunun takipçisi oluruz."
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER