AK Parti Trabzon İl Danışma Meclisi

AK Parti Trabzon İl Danışma Meclisi Toplantısı -Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş: -CHP bu haliyle devam ettiği sürece bütün partileri kapatıp CHPyi tek başına seçime soksanız bu millet yüzde 30dan fazla oy vermez -Niye


TRABZON (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, CHP bu haliyle devam ettiği sürece bütün partileri kapatıp CHPyi tek başına seçime soksanız bu millet yüzde 30dan fazla oy vermez dedi.
     Kurtulmuş, Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezindeki AK Parti Trabzon İl Danışma Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada, eski partisi ile AK Partinin bütünleşmesine işaret ederek, bir bütünleşme süreci yaşadıklarını söyledi.
     Bu bütünleşmenin bir koalisyon olmadığını söyleyen Kurtulmuş, Bu, bir bardağın içinde birbirine karışmayan zeytinyağı ile suyu bir araya koyma işi değildir. Bu, gönüllerin, zihinlerin, ellerin birleşmesidir dedi.
     Bütünleşme sürecinin çok uzun sürmediğini dile getiren Kurtulmuş, Bazen kararlar alırsınız, adımlar atarsınız. Bu kararların testini de milletle birlikte yaparsınız. AK Partiye katıldığımız bu çok kısa sürede sizi temin ederim ki her gün yüzlerce insan, Allah razı olsun, iyi ki böyle bir adım attınız, yıllardır bu süreci bekliyorduk diyerek, bizleri tebrik edip kucaklıyor. Yaptığımız işin doğru olduğunu bize söylüyorlar dedi.
     Kurtulmuş, siyasi mücadelenin temelde iki kanadı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
     Birisi bu millete tepeden bakan, bu millete hayat tarzı uydurmaya çalışan, bu milletin medeniyet değerleri ile problemli, kavgalı, milleti adam yerine koymayan, milleti terbiye edilmesi gereken bir kalabalık olarak gören anlayış. O çizginin içinde millet her zaman horlandı. Türkiye bu anlayıştan çok çekti. İkinci anlayış da bu millete ait ne varsa bunu önemseyen, bunu öne çıkaran, bunun mücadelesini veren anlayıştır. Bu mücadelenin aslı esası bir cümledir. Biz kendi medeniyet değerlerimize, özümüze dönerek yeniden ayağa kalkabilir, yeniden büyük bir millet olabiliriz. Bu memlekette çok mesafeler alındı, ama bu millet çok bedeller ödeyerek bu noktaya geldi. Geldiğimiz yerin kıymetini bilelim. AK Partinin durduğu yer burasıdır. Bu çizgiyi, bu özellikleri korumak geliştirmek mecburiyetindeyiz.
     CHPyi eleştiren Kurtulmuş, Bu millet bize çok kabiliyetli olduğumuz, çok birikimli olduğumuz, çok fazla deneyim, tecrübe kazandığımız için bu oyları vermedi tarih boyunca. CHPye baktığınız zaman, çok açık söylüyorum, CHP bu haliyle devam ettiği sürece bütün partileri kapatıp CHPyi tek başına seçime soksanız bu millet yüzde 30dan fazla oy vermez. Bunu objektif bir değerlendirme olarak söylüyorum. Niye CHPye oy vermiyorlar, niye bu arkadaşlar iktidar olamıyor- Halk doğru yerde, onlar yanlış yerde durduğu için millet onlara oy vermiyor diye konuştu.
     Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun genel başkan olma sürecine değinerek, şunları söyledi:
     Burada bütün samimiyetimle söylüyorum, siyasi kimliğimi bir tarafa bırakarak söylüyorum, bir vatansever olarak söylüyorum. Sayın Kılıçdaroğlu, yeni CHP diyerek partinin başına geçtiği zaman gerçekten çok sevindim. CHPnin yeni CHP olması demek, geçmiş dönemlerde yapılan bütün yanlışlıklarla yüzleşmesi başarısından geçiyor. Dersim katliamın hesabını yeni CHP sormayacaksa kim soracak- Gönlüm arzu eder ki CHP bu vesayetçi anlayıştan vazgeçsin. Milletin değerleriyle, milletin inançlarıyla kavgalı görüntüsünü terk etsin. Öyledir demiyorum, kavgalı görüntüsünü terk etsin. CHP yanlış yerini terk etsin. Eğer böyle olursa Türkiyeye çok faydası olur.
    
     -Rövanşist değil, ilerici bir mantıkla hareket ediyoruz-
    
     Numan Kurtulmuş, yüksek idealler uğruna siyaset yapmak mecburiyetinde olduklarını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Yüksek idealleri olmayan hiçbir toplumsal hareket toplumu dönüştürecek, toplumu ileriye götürecek ruhu kendisinde bulamaz. Bu genç kardeşlerimiz 2023e, 2050ye 2071e bakarken bu milletin çocukları ikide bir dönüp geriye bakmasınlar. 1960da ne olmuştu, 1980de ne olmuştu, 1997de 28 Şubatta ne olmuştu, Maraş olayları, Çorum olayları ne olmuştu- diye merak edip geriye bakmasın. On binlerce faili meçhul cinayet nasıl işlendi diye bu milletin çocukları geriye dönüp bakmasın. Bu milletin çocukları Acaba sayın Cumhurbaşkanımız Turgut Özal öldürüldü mü, öldürülmedi mi- diye bir endişenin içinde olmasın. Ne varsa ayan beyan ortaya çıksın, kim ne yapmışsa hesabı sorulsun istiyoruz. Böyle dediğiniz zaman biriledi diyor ki rövanşist mantıkla mı hareket ediyorsunuz. Hayır rövanşist bir mantıkla değil, ilerici bir mantıkla hareket ediyoruz. Geriye bakmayalım diye bu defterlerin kapanmasını istiyoruz.
     Konuşmalardan sonra HAS Parti ve Demokrat Parti Trabzon teşkilatlarından AK Partiye geçenlere, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Süleyman Soylu ve Numan Kurtulmuş tarafından rozetleri takıldı.
     Toplantıya AK Parti Trabzon Milletvekilleri Faruk Özak, Safiye Seymenoğlu ve Aydın Bıyıklıoğlu ile Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve çok sayıda partili katıldı.
    
     Muhabir: Zafer Sel / Tuncay Bekar
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber AK Parti Trabzon İl Danışma Meclisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER