Akçakocada TPAO 9. Strateji Zirvesi toplantısı

Akçakocada TPAO 9. Strateji Zirvesi toplantısı -TPAO Genel Müdürü Uysal: Hedefimiz, Türkiyenin 2023 yılında petrol ve doğalgaz ithal etmeyen bir ülke konuma yükselmesidir -Karadeniz ve Akdenizde yapacağımız keşifler, 202


DÜZCE (A.A) - Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mehmet Uysal, Hedefimiz, Türkiyenin 2023 yılında petrol ve doğalgaz ithal etmeyen bir ülke konuma yükselmesidir dedi.
     TPAO 9. Strateji Zirvesi toplantısına katılmak üzere Akçakocaya gelen Uysal, basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiyeye kazandırılan Sismik Araştırma Gemisi ve Karadeniz ile Akdenizde yürütülen petrol arama çalışmalarını değerlendirmek amacıyla toplantı düzenlediklerini anlattı.
     Türkiyenin enerji ihtiyacını karşılamak için çalışma yaptıklarını vurgulayan Uysal, Hedefimiz, Türkiyenin 2023 yılında petrol ve doğalgaz ithal etmeyen bir ülke konuma yükselmesidir diye konuştu.
     Uysal, denizdeki yatırımları hızlandırmak amacıyla Barbaros Hayrettin Paşa ismini verdikleri sismik araştırma gemisinde çalışma başlatacaklarını bildirdi.
    
     -TPAOyu heyecanlı günler bekliyor-
    
     Karadeniz Istrancada 3 adet sondaj çalışması yapacaklarını kaydeden Uysal, şöyle devam etti:
     Bu ayın ortalarında dünya devi bir şirketle anlaşmamız olacak. Bunu, Karadenizde bu zamana kadar yaptığımız çalışmaların taçlandırılması şeklinde düşünüyorum. İnşallah o şirketle birlikte Karadenizin ilk derin sularında ciddi büyük keşifler yapmayı ümit ediyoruz. Bu bakımdan TPAOyu heyecanlı günler bekliyor.
     Uysal, Güneydoğuda sondaj çalışmalarına ağırlık verdiklerine dikkati çekerek, petrol üretimini artırmak için çaba gösterdiklerini vurguladı.
     2023 yılında enerji açığını kapatmak, denizlerde yapacağımız keşiflere bağlıdır diyen Uysal, Karadeniz ve Akdenizde yapacağımız keşifler, 2023 hedeflerimiz için önemlidir. Ancak petrol, matkabın ucundadır. Matkap, petrole değmeden bir şey söylemek mümkün değildir. Bakanımızın da dediği gibi petrol varsa bulacağız. Tüm çalışmalarımızı buna göre yapıyoruz şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Soner Şen - Onur Orhan / Ömer Ürer
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Akçakocada TPAO 9. Strateji Zirvesi toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER