Akçakoca Avcılık Atıcılık Gençlik ve

Akçakoca Avcılık Atıcılık Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Balaban: Av hayvanlarının türlerine göre avlanma sayısı farklıdır. Bu sayıları aşanlar hakkında cezai işlem uygulanır


DÜZCE (A.A) - Akçakoca Avcılık Atıcılık Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Hamza Balaban, hayvanların türlerine göre avlanma sayılarının farklı olduğunu belirterek, sayıyı aşanlar hakkında cezai işlem uygulandığını bildirdi.
     Balaban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, avcıların haftanın üç günü (Çarşamba, Cumartesi, Pazar) ve resmi tatillerde rahatça avlanabildiğini söyledi.
     Eline tüfek alan her kişinin avcı olmadığını vurgulayan Balaban, Eline her tüfek alan kişi, kendini avcı zannediyor. Avcıların belirli bir kursa tabi olması gerekir. Gerekli yasal mevzuatları yerine getiriyorsa avcılık yapabilir. Bunların dışında avcılık yapmak yasaktır diye konuştu.
     Balaban, Batı Karadenizde ayı, geyik, doğan ve atmaca gibi türlerde av yasağının olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:
     Avlanması halinde büyük ceza yaptırımları var. Av hayvanlarının türlerine göre avlanma sayısı farklıdır. Örneğin, ördek 6, çulluk 4, bıldırcın 10, keklik ise 2 tane avlanabilir. Bu sayıları aşanlar hakkında cezai işlem uygulanır. Tüfekte standart mermi sayısı ise 2 tane haznede, 1 tane ağızda olacak şekildedir. Onun dışında avcının tüfeğinde mutlaka takoz olması gerekiyor.
    
     Muhabir: Soner Şen - Onur Orhan / Ömer Ürer
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Akçakoca Avcılık Atıcılık Gençlik ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER