Akdeniz Oyunlarına doğru

Akdeniz Oyunlarına doğru -YURTKUR Genel Müdürü Bayraktar, oyunlar için MEÜ yerleşkesinde yapılan ve organizasyondan sonra öğrenci yurdu olarak kullanılacak 3 bin 500 kişi kapasiteli olimpiyat köyünde incelemede bulundu (


MERSİN (A.A) - Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Hasan Bayraktar, 2013 Akdeniz Oyunları kapsamında Mersin Üniversitesi (MEÜ) yerleşkesinde yapılan ve organizasyondan sonra öğrenci yurdu olarak kullanılacak 3 bin 500 kişi kapasiteli olimpiyat köyünde incelemede bulundu.
     Bayraktar, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, 20 Haziranda başlayacak Akdeniz Oyunları için hazırlanan tesisi o tarihte "gelin arabası" gibi süsleyeceklerini söyledi.
     İncelemeleri sonucunda değişiklik yamayı planladıkları önemli 2-3 ayrıntıyı karara bağladıklarını anlatan Bayraktar, pazartesi günü itibariyle tesiste kullanılacak yatakların kente gelmeye başlayacağını kaydetti.
     Bayraktar, tesisler için 3 bin 500 baza getirileceğini dile getirerek, şöyle konuştu:
     "Bir hafta içerisinde burası donatılacak. Tesislerin daha kullanılabilir hale getirilmesi için birkaç değişiklik yaptık. Tesisin her noktasına araçlarla ulaşılabilecek. İnşallah 20 Haziranda burası çok güzel bir olimpiyat köyü olacak. Sonrasında ise üniversite öğrencileri için çok güzel bir mekan haline gelecek. Burası yurt olarak üniversiteye çok büyük katkı sağlayacak. Bazen kamuoyunda tesisin yetişmeyeceğine dair kaygılar oluyor. Ama siz bize güvenin. Bize güvenirseniz bir sıkıntı olmaz."
     Olimpiyat köyünün 1 Haziranda kendilerine teslim edileceğini belirten Bayraktar, yaklaşık 100 milyon liralık yatırımla hayata geçen tesisin Mersine ve Türk gençliğine hayırlı olması dileğinde bulundu.
     Daha önce İtalyada olimpiyat köyünü gezdiğine işaret eden Bayraktar, "Burayı görünce Türkiye ve Türk milleti adına çok gurur duydum" dedi.
    
     -"Türk gençliği bunlara layık"-
    
     Bayraktar, bir gazetecinin daha sonra yurt olarak kullanılacak tesisin Türkiyeye örnek olup olmayacağı yönündeki soru üzerine, şöyle devam etti:
     "10 sene önce başladığımız projeler bile buna yakın projeler. Burada birkaç değişiklik var ama kaliteden vazgeçmemiz mümkün değil. Çünkü projelerimizin tamamı Bakanımız ve Başbakanımız tarafından takip ediliyor. Türk gençliği bunlara layık. Artık Türkiyeye yabancı öğrenciler geliyor. Türkiye artık dünya üniversitelerine sahip oluyor. Dünya gençliğine hitap eden üniversitelerimiz oluyor, bu bağlamda böyle güzel yurtların da olması gerekiyor. Buralar üniversiteler açısından cazibe merkezi olacak."
     İnşaat aşamasında engelli öğrencilerin de düşünüldüğünü dile getiren Bayraktar, hiçbir engelli öğrencinin sıkıntı yaşamadan eğitimlerine devam etmelerini sağlayacaklarını vurguladı.
     Hasan Bayraktar, tesislerin içerisinde yüzme havuzunun da bulunacağına dikkati çekerek, "Mersinde buna ihtiyaç da var. Öğrencilerin zaman zaman havuza girmeleri kadar güzel bir şey olamaz. Kredi Yurtlar Kurumunun ilk havuzlu yeri olacak. Burası 5 yıldızlı bir yurt olacak" diye konuştu.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Akdeniz Oyunlarına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER