Akdeniz Üniversitesindeki rektörlük seçimleri

Akdeniz Üniversitesindeki rektörlük seçimleri -Üniversitenin rektör adayının belirleneceği seçimlerde oy verme işlemi yarın sabah saat 10.00da Atatürk Konferans Salonunda başlayacak


ANTALYA (A.A) - Akdeniz Üniversitesinde yarın yapılacak rektörlük seçimlerde Yükseköğretim Kuruluna (YÖK)gidecek listede en fazla oyu almak için 6 rektör adayı yarışacak.
     Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonunda sabah saat 10.00da başlayacak seçimlerde toplam 916 öğretim üyesi oy kullanacak. Oy sırasına göre tespit edilen 6 rektör adayının ismi 18 Haziran Pazartesi günü YÖKe gönderilecek. YÖKün değerlendirmesinin ardından altı kişilik liste içerisinden belirlenen üç isimden biri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından rektör olarak atanacak.
     Seçimlerde mevcut rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ile Prof. Dr. Fulya Sarvan, Prof. Dr. Hüseyin Basım, Prof. Dr. İbrahim Demir, Prof. Dr. Mustafa Melikoğlu ve Prof. Dr. Hayrettin Ökçesiz yarışacak.
    
     -Rektör Kurtcephe-
    
     Rektörlük seçimlerinde yeniden adaylığını açıklayan Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, seçim bildirgesinde 4 yıllık rektörlük görevi süresince 53 projeyi tamamladığını 21 projenin ise sürdüğünü belirtti.
     Rektör olması halinde 34 projeyi daha tamamlayacağını bildiren Kurtcephe, seçim bildirgesinde akıl ve bilimin rehberliğinde bilimsel düşünceyi esas alan, kendine güvenen, özgür düşünen ve her alanda başarıyı yakalamayı amaçlayan bireyler yetiştirmeyi temel amaç olarak benimsediklerini kaydetti.
     Kurtcephe, Rektörlük süremde kazandığım yöneticilik deneyimi, birikimi ve donanımı, kendini yenileyen ve geliştiren yönetim anlayışı ve vizyonu ile yeni dönemde üniversitenin eriştiği seçkin konumu daha iyi noktalara taşıma inancıyla yeniden rektörlüğe aday oldum dedi.
    
     -Tek kadın rektör adayı-
    
     Rektör adaylarından Prof. Dr. Fulya Sarvan ise seçimlerde en çok oy alan adayın arkasında durulması gerektiğini kaydetti.
     Rektörlük seçimlerindeki tek kadın aday olan Sarvan, Akdeniz Üniversitesinin akademik geleneklere ve etik ilkelere dayalı bir kurumsal dönüşüme ihtiyacı olduğunu ifade ederek, dönüşümü gerçekleştirmek için çaba gösterdiğini dile getirdi. Sarvan, rektör seçilmesi halinde ikinci dönem aday olmayacağını açıkladı.
    
     -Öğretim üyeleri üzerindeki baskı kalkacak
    
     Prof. Dr. Hüseyin Basım ise, yeni dönemde üniversitenin sorunlarına çözüm üretecek yönetim anlayışı geliştireceğini, akademik özgürlük, liyakat ve insana saygıyı temel alacağını belirtti.
     Üniversiteyi daha demokrat, şeffaf ve özgür hale getireceğini açıklayan Basım, Öğrencilerin ve çalışanlarının huzur, güven, barış ve sevginin hakim olduğu bir üniversite oluşturmak amacıyla rektör adayı oldum. Üniversitede adil, şeffaf, liyakate önem veren, idari ve akademik yapılanmanın her aşamasında bezdirici baskılardan uzak, güvenilir bir yönetim ve yöneticilik anlayışını hakim duruma getireceğiz dedi.
     Basım, öğretim üyeleriyle görüşmelerinde aldığı görüş ve öneriler sayesinde kendisine yol haritası oluşturduğunu dile getirdi.
    
     -Başarı sadece organ naklinde değil her alanda elde edilmeli
    
     Prof. Dr. İbrahim Demir de 15 yıldır Akdeniz Üniversitesi akademik kadrosunda yer aldığını ve üniversitede ivedilikle çözüm bekleyen çok sayıda sorunun biriktiğini ifade etti.
     Bu sorunların her birinin kendine özgü çözümler beklediğini anlatan Demir, Akdeniz Üniversitesinin Antalyanın ulaştığı marka değerinin gerisinde kaldığını savundu. Demir, Başarı sadece organ naklinde değil her alanda elde edilmeli. Öğretim üyeleriyle akıl birliği yaparak, el ele geliştirilecek projelerle başarıya ulaşacağımıza inanıyorum diye konuştu.
    
     -Üniversiteyi Türkiyedeki ilk 5 üniversite arasına sokmak için göreve talibim
    
     Özgür çalışma ortamları oluşturmak amacıyla rektör adayı olduğunu anlatan Prof. Dr. Mustafa Melikoğlu ise, herkese açık, şeffaf bir mali yönetimi benimseyeceğini kaydetti.
     Melikoğlu, şunları kaydetti:
     Üniversiteyi Türkiyedeki ilk 5 üniversite arasına sokmak için göreve talibim. Öğretim üyeleri, öğrenciler ve tüm çalışanlarıyla toplumun gereksinimlerine yanıt veren, birlikte sorgulayan, çözüm üreten, huzurlu ve mutlu bir üniversite için göreve talibim. Üniversiteye hizmet için yeterli deneyime sahibim.
    
     -Atanacak kişi çoğunluğun oyunu almadığı takdirde görevi kabul etmemeli-
    
     Prof. Dr. Hayrettin Ökçesiz ise, Direnen üniversite adlı hareket başlattığı üniversitelerde güvenlik görevlisi yerine kütüphaneciler alınacağını bildirdi.
     Göreve gelmesi halinde yönetimle uyuşmazlıklarda görev alacak Üniversite Ombudsmanlık Kurulu kuracağını ifade eden Ökçesiz, Atanacak kişi çoğunluğun oyunu almadığı takdirde görevi kabul etmemeli. Üniversitenin genel sekreteri de profesör unvanlı bir akademisyen olmalı dedi.
     Ökçesiz, üniversitede sendikasız işçi çalıştırmayacağını da sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin / Bekir Bektaş
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Akdeniz Üniversitesindeki rektörlük seçimleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER