AKKM, 30 ayda bin 700 programa

AKKM, 30 ayda bin 700 programa ev sahipliği yaptı -Başbakan Erdoğan tarafından Haziran 2010da açılan AKKM, bugüne kadar 1 milyon 105 bin kişiyi ağırladı


BURSA (A.A) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Haziran 2010da açılışı yapılan Atatürk Kongre Kültür Merkezi (AKKM), 30 ayda ev sahipliği yaptığı bin 700 organizasyonda 1 milyon 105 bin kişiyi ağırladı.
     AKKM Genel Koordinatörü Semih Pala, yaptığı açıklamada, 30 aydır Bursaya ve Türkiyeye hizmet veren kültür merkezinin 731 ayrı kurum tarafından kullanıldığını belirtti.
     2,5 yıl önce hizmete giren AKKMnin kısa sürede Türkiyenin en yoğun ve en çok organizasyonun yapılan kongre ve kültür merkezi haline geldiğini ifade eden Pala, merkezin, Türkiyede ilk ve tek örnek olarak Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Binted tarafından işletildiğini ve yönetildiğini dile getirerek, Bu süre zarfında 731 farklı kurum tarafından AKKMnin tüm büyük salonları, seminer salonları, fuar alanı ve sergi alanları kullanıldı. Kültür merkezimiz 705 gün boyunca 1699 faaliyete ev sahipliği yaptı. 30 ayda bir milyon 105 bin 800 kişi hareketi oluştu dedi.
     AKKMde oluşturulan işletmecilik sonucunda yüzlerce etkinlik yapıldığını, yüzbinlerce kişi hareketi sağlandığını anlatan Pala, şöyle devam etti:
     Sadece belirli kesimlere değil, herkese ve her kesime açık tutulan işletme anlayışı ile yerel, ulusal ve uluslararası yüzlerce etkinlik yapılabilmiştir. Kültür merkezimizde yapılan yüzlerce ulusal ve uluslararası etkinlik neticesinde kent ekonomisine çok önemli katkılar ve girdiler sağlanmaya başlanmıştır. AKKMde sempozyum, kongre, seminer, panel, konferans, sergi, fuar, bale, opera, tiyatro, konser, yemek, kokteyl, ziyafet, gibi çok farklı ve çeşitli etkinliklere başarıyla ev sahipliği yapılmıştır.
     ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesinin sahibi olan AKKM yönetimi ulusal ve uluslararası ilişkileri geliştirmekte, uluslararası kurumlara üyeliklerin yanı sıra ulusal ve uluslar arası fuarlar ve kongrelere de katılmaktadır. Merinos AKKM yönetimi, Uluslararası Kongre Merkezleri Birliğine (AIPC - International Association ofCongress Centers) ve Uluslararası Kongre ve Toplantı Derneğine, (ICCA - International Congressand Convention Association) üyeliklerini gerçekleştirmiştir. Böylece AKKM, kongre turizminde otorite olan uluslararası iki büyük kuruluşa dahil olmuştur.
    
     Muhabir: Vedat Yücebaş
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber AKKM, 30 ayda bin 700 programa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER