Aksaray Belediyesinde toplu sözleşme imzalandı

Aksaray Belediyesinde toplu sözleşme imzalandı


AKSARAY (A.A) - Aksaray Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında 233 işçiyi kapsayan 2 yıllık toplu sözleşme, düzenlenen törenle imzalandı.
     Bir dinlenme tesisinde düzenlenen törende konuşan Hizmet-İş Sendikası Aksaray Şube Başkanı Ramazan Köksal, 2004 yılından önce işçiler olarak zor günler geçirdiklerini ancak 2004den bu yana herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadıklarını söyledi.
     Başkan Nevzat Paltanın işçilerin her türlü hakkını fazlasıyla verdiğini ifade eden Köksal, "Maaşları, ikramiyeleri, geçmişten gelen tasarruf fonu alacaklarımızı ödemiştir. Bu da bizlere her yerde itibar kazandırmıştır. Bundan önceki senelerde çarşı esnafı belediye personeline hiçbir mal vermezken, şimdi bir şeyler verebilmek için cep telefonlarımıza mesajlar geçiyorlar. Bizlere bu itibarı kazandıran Başkanımıza tekrar teşekkür ederim" dedi.
     Başkan Nevzat Palta ise Aksaraya yapılan hizmetlerde ve başarılarda tüm belediye personelinin emeği olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
     "Bugün işçilerimizin beklediği bir gün. İnşallah bu toplu sözleşmenin başta şahsınıza ailenize güzelliklere ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. 2004 yılından bu tarafa Allah nasip etti, bu şehre hizmet etmenin gayreti içindeyiz. Sonuçta hizmet ekip işidir. Hizmet ekiple beraber yapılır. Başarı bu ekibin uyumu ile doğru orantılıdır. Dolayısıyla 2004 yılından 2013 yılına kadar Aksaraya yapmış olduğumuz ve tarih yazdığımız bu güzel hizmetlerin altında hepinizin emeği var. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum."
     Konuşmaların ardından 2 yıl geçerli olacak toplu sözleşme taraflarca imzalandı. Buna göre en düşük işçi maaşı 2 bin 300 lira, en yüksek işçi maaşı ise 2 bin 650 olarak belirlendi.
    
     Muhabir: Muzaffer Çağlıyaner
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Aksaray Belediyesinde toplu sözleşme imzalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER