Aksu Belediye Başkanı Yıldırımdan Büyükşehir Belediyesine

Aksu Belediye Başkanı Yıldırımdan Büyükşehir Belediyesine sitem: -Gelirimizin yüzde 75ini Büyükşehir Belediyesi alıyor. Büyükşehir Belediyesi, bizden kesmiş olduğu yüzde 75 paranın karşılığı olan alt yapı, kaldırım, üst yapı çalışmalar


ANTALYA (A.A) - Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, Gelirimizin yüzde 75ini Büyükşehir Belediyesi alıyor. Büyükşehir Belediyesi, bizden kesmiş olduğu yüzde 75 paranın karşılığı olan alt yapı, kaldırım, üst yapı çalışmalarını yapmamaktadır dedi.
     Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, Anadolu Park Restoranda gazetecilerle bir araya geldi. Aksudaki çalışmaları konusunda bilgi veren Yıldırım, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile İller Bankasından gelen ödeneklerinin yarısının Büyükşehir Belediyesi tarafından alındığını anlattı.
     Abone, reklam, tabela, taşımacılık gibi gelirlerinin de Büyükşehir Belediyesi tarafından toplandığına işaret eden İsa Yıldırım, Yani bizim hesabımıza göre gelirimizin yüzde 75ini Büyükşehir Belediyesi alıyor. Büyükşehir Belediyesi, bizden kesmiş olduğu yüzde 75 paranın karşılığı olan alt yapı, kaldırım, üst yapı çalışmalarını yapmamaktadır. Hakkımızı artık Büyükşehirden aramıyoruz. Çünkü 4 yıldır aradığımız ve bize verilmeyen hakkı artık istemiyoruz. Çünkü Büyükşehir Belediyesinin seçim çalışmaları halkımızı rahatsız etmektedir dedi.
     Yıldırım, Aksuda okul, kaymakamlık, sağlık ve ibadet yerleri konusunda da sıkıntı yaşadıklarına değindi. Kamu binalarını belediyenin öz kaynaklarıyla yaptıklarını belirten Başkan Yıldırım, Az zamanda çok işler yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz diye konuştu.
     Aksu Belediyesinin bütçesinin 16 milyon lira olduğunu, Muratpaşa, Konyaaltı ve Kepez ilçelerinin bütçelerinin ise Aksunun çok üzerinde olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Aksu Belediye Başkanı Yıldırımdan Büyükşehir Belediyesine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER