Alanyada Kutlu Doğum Haftası

Alanyada Kutlu Doğum Haftası -Etkinliklere ilçede yerleşik yaşayan yabancılar da ilgi gösterdi


ANTALYA (A.A) - Alanya Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası programı çerçevesinde etkinlikler düzenlendi.
     İskele Meydanında etkinlikler kapsamında Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi de stant açtı. Yaklaşık 50 standın açıldığı etkinlikte sivil toplum kuruluşları 50 bin kişiye ücretsiz İslamiyet konulu kitap, gül ve yiyecek dağıttı.
     Kuran-ı Kerim ve şiir okunan etkinlikte köy imamlarından oluşan 20 kişilik koro da tasavvuf müziği eşliğinde konser verdi.
     İlçe Müftüsü Mustafa Topal, bugünkü birlikteliğin Peygamber efendimize sevginin göstergesi olduğunu dile getirdi. Alanyayı dünyaya açılan bir pencere gördüğünü söyleyen Topal, "Aramızda yeni Alanyalılar olarak tabir edilen yabancı komşularımız da var. Dünyanın dört bir tarafından Alanyayı kendilerine mesken edinen komşularımızla olmaktan mutluyuz. Bu sevginin kaynağının ilahi sevgi, Allah ve peygamber sevgisi olduğunu ve dünya insanlığını sevdiğimizi şu coşkuyla sergiliyoruz. Alanyalılar bu sevgiyi nasıl göstereceğini burada sergileyerek bir örnek teşkil ediyor" dedi.
     Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği (ARDİD) Başkanı Anjelika Anzhela ise kardeşçe yaşadıkları bir kentte bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.
     Kendilerinin de tek Allaha inandıklarını söyleyen Anzhela, bu özel günde komşuları ve dostlarının yanında bulunmak mutlu olduklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Alanyada Kutlu Doğum Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER