Amanoslarda askeri uçağın düşmesi

Amanoslarda askeri uçağın düşmesi -Halasının oğlu da 1994 yılında şehit olan Hamza Gümüşsoyun GATAyı kazanmasına rağmen, çocukluk hayali pilotluğu tercih ettiği öğrenildi -Şehidin amcası Gümüşsoy: "Küçüklüğünden beri pilot


AKSARAY (A.A) - Metin Bolat - Osmaniye civarında Amanos Dağları bölgesinde F-16/C uçağının düşmesi sonucu şehit olan Pilot Üsteğmen Hamza Gümüşsoyun amcası; pilotluğun, şehit yeğeninin çocukluk hayali olduğu söyledi.
     Amcası Selahattin Gümüşsoy (60), şehidin baba ocağında AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir uçağın düştüğünü öğrendiklerini anda "Acaba uçaktaki pilot Hamza mı-" dediklerini, başta pilotun Hamza olmadığı söylese de gerçeğin kısa süre sonra ortaya çıktığını dile getirdi.
     "Uçaktan atlamayı başarmış" denilince, yaralı bulunacağı ümidiyle beklediklerini ifade eden Gümüşsoy, "Hemen Adanaya gittik. Yeğenimizin şehit haberini öğrenince tekrar Aksaraya döndük. Vanda 1994 yılında vatani görevini yapan yeğenimiz, aynı zamanda Hamzanın da halasının oğlu Ali Çakır şehit olmuştu" dedi.
    
     -Çocukluk hayali pilot olmaktı-
    
     Yeğeninin uçmayı çok sevdiğini, kendi isteğiyle pilot olduğunu aktaran Gümüşsoy, yeğeninin çok cesur bir adam olduğunun altını çizdi.
     Şehit Pilot Üsteğmen Hamza Gümüşsoyun her zaman "amca, uçuşlarda her an her şey olabilir" dediğini hatırlatan Selahattin Gümüşsoy, şunları kaydetti:
     "Mesleğini severek yapıyordu. Öncesinde Gülhane Askeri Tıp Akademisini (GATA) kazanmasına rağmen kendisi Hava Harp Okulunu tercih etti. Küçüklüğünden beri pilot olacağım derdi. Kafaya koymuştu. Ne kadar ısrar ettiysek de tıpı istemedi. En sonunda çocukluk hayali pilotluğu tercih etti, şehit oldu. Vatan sağ olsun. En son bir ay önce geldiğinde yüz yüze görüştük. Çok iyi olduğunu söylemişti. Uçuşlarla ilgili pek konuşmazdı. Uçarken özgürüm derdi. Severdi uçmayı... Pilotluk sevdiği meslekti. Henüz bekardı. Evlendirmeyi düşündüğümüzde biraz daha beklememizi söylemiştik. Evlendirmeyi düşünüyordum ama olmadı. Ailenin tek erkek çocuğu olan yeğenimin iki de kız kardeşi var. Hep ailesini onları koruyup kollardı. Ailesinin tek erkek çocuğu olmasına rağmen kendine güveni her zaman tamdı. Dediğini, kafasına koyduğunu yapardı."
     Şehidin kuzeni Atilla Gümüşsoy ise "İyi bir subaydı. İyi eğitimliydi. Mesleğine aşık bir subaydı. Askeri okulu dereceyle bitirmişti" diye konuştu.
     Dün, saat 14.15te Osmaniye civarında Amanos bölgesinde 5inci Ana Jet Üs Komutanlığına (Merzifon/Amasya) ait F-16/C uçağın düşmesi sonucu, Hava Pilot Üsteğmen Hamza Gümüşsoy şehit olmuştu.
    
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Amanoslarda askeri uçağın düşmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER