Amasyaya turist akını

Amasyaya turist akını -Vali Öz: Geçen yılın ilk 8 ayında, Amasyaya gelen yabancı turist sayısı 11 bin 300 iken, 2012 yılının ilk 8 ayında yaklaşık 22 bine ulaştı


AMASYA (A.A) - Amasya Valisi Abdil Celil Öz, kente gelen yerli ve yabancı turist sayısının son yıllarda yapılan çalışmalarla iki katına çıktığı ifade etti.
     Öz, Amasyaya gelen turistlerin, Kral Kaya Mezarları, Amasya Müzesi, Yalı Boyu Evlerini gezerek Amasyaya hayran kaldıklarını belirterek, şunları kaydetti:
     Geçen yılın ilk 8 ayında, Amasyaya gelen yabancı turist sayısı 11 bin 300 iken, 2012 yılının ilk 8 ayında yaklaşık 22 bine ulaştı. Yabancı ziyaretçi sayımızda iki katına yakın bir artış var. Bu bizim için sevindirici. İnsanlar artık Amasyayı uluslararası platformda daha fazla tanıyorlar. Yerli ve yabancı turist sayımız ise Ağustos ayı itibarıyla 313 bin, hedefimiz bu sene sonuna kadar 500 bin turistin Amasyaya gelmesini sağlamak.
    
     -Amasyaya gelen turistler memnun ayrılıyor-
    
     Tur rehberi Caner Demir, Amasyaya gelen turistlerin, şehrin tarihi ve doğal güzelliklerine hayran kaldıklarını ve Amasya halkının ilgisinden memnun olduklarını belirttiklerini vurgulayarak, Hafta içi günlerde 200, hafta sonu günlerde 300 civarı turist getiriyoruz, Valilik ve Belediyenin turizm alanında yaptığı çalışmalar, Şehzadeler Gezi Yolunun yapılması, restorasyon çalışmaları Amasyayı bugüne getirdi. Turistler Amasyaya geldiklerinde tarihi, doğal ve aynı zamanda temiz bir şehir görüyor. Yerel yöneticilere yaptıkları çalışmalardan ötürü teşekkür ediyorum dedi.
     Demir, Amasyaya gelen yerli turistlerin, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerden geldiğini, yabancı turistlerin ise daha çok Almanya ve Uzakdoğu ülkelerinden geldiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Cihan Okur
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Amasyaya turist akını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER