Amasya Emniyet Müdürlüğünden şoförlere eğitim

Amasya Emniyet Müdürlüğünden şoförlere eğitim


AMASYA (A.A) - Amasya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Amasya Şoförler ve Otomobilciler Odasında Ticari Araç Sürücülerini Bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
     Amasya Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri Başkomiser Celal Sarısoy, burada yaptığı konuşmada, Türkiyenin dünyada en fazla trafik kazası yaşanan 10 ülkeden biri olduğunu ve 21. yüzyılda küresel bir güç olan Türkiyenin artık bu sorunu aşmak zorunda olduğunu söyledi.
     Trafik kazalarına karışmadan hayatımızı devam ettirebilmemiz için hayatın her bölümünde olduğu gibi, trafikte de kurallara uyulması gerektiğini belirten Sarısoy, şunları kaydetti:
     Şoförde bulunması gereken en önemli özellik iyi bir psikolojiye sahip olmasıdır. İyi psikolojiye sahip olan şoför veya sürücünün kaza yapma olasılığı, kural ihlali yapma olasılığı çok düşüktür. Türkiyede yük ve yolcu taşımacılığının yüzde 87si kara yolu ile yapılmaktadır. Trafik güvenliğinde önemli mesafeler kat edilse de trafik halen önemli kayıplar verdiğimiz bir alan olma özelliğini sürdürmektedir. Kazaların önüne geçilmesinde ilk ve en önemli faktör insandır. Kazaların yüzde 99u insan unsurundan kaynaklanmaktadır. Kişisel sorumlulukların bilincine varıp, kurallara uymada göstereceğimiz başarı, sorunun önemli bir kısmının ortadan kalkması için tek başına yeterlidir.
     Sarısoy, özellikle ticari araç kullanıcılarının kazaya karışma oranını yüksek olması sebebiyle trafik kurallarına daha fazla riayet etmeleri gerektiğini vurguladı.
    
     Muhabir: Cihan Okur
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Amasya Emniyet Müdürlüğünden şoförlere eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER