Ambulans şoförlerine simülasyonla eğitim

Ambulans şoförlerine simülasyonla eğitim -Adana Sağlık Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Ambulans Sürüş Teknikleri Bölge Eğitim Simülasyon Merkezi açıldı -TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Ünüvar: -Bu eğitim sayesinde hem kendi hayat


ADANA (A.A) - Adana Sağlık Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Ambulans Sürüş Teknikleri Bölge Eğitim Simülasyon Merkezinin açılışı yapılarak, eğitimlere başlandı.
     Merkezin açılışını yapan AK Parti Adana Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar ile Vali Hüseyin Avni Coş, İl Sağlık Müdürü Ahmet Özerden eğitimler hakkında bilgi aldı.
     Ünüvar, bir süre eğitimleri izledikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, 112 Acil Servisin, sağlık hizmetlerinin en kritik ve zamana karşı yarışan bir kolu olduğunu ifade etti.
     Merkezde sürücülerin 4 gün boyunca yoğun bir eğitime tabi tutulduğunu anlatan Ünüvar, Bu eğitim sayesinde hem kendi hayatlarını, hem de taşıdıkları insanların hayatlarını riske etmeden, hastaları daha hızlı bir şekilde sağlık kurumlarına ulaştıracaklardır dedi.
     Ünüvar, diğer sürücülerin de ambulanslara yardımcı olması gerektiğini belirterek, 112 Acil Servis hattının da gereksiz yere aranarak meşgul edilmemesi gerektiğini söyledi.
     Vali Coş da, komşu illerdeki ambulans sürücülerinin de yararlanacağını merkezde verilecek eğitimin çok yararlı olacağını kaydetti.
     Merkezde verilen eğitimde sürücüler simülasyona yüklenen görevleri hatasız şekilde yerine getirmeye çalışıyor. Eğitim sırasında simülasyonda yağmurlu ve karlı hava da canlandırılıyor.
    
     Muhabir: Anıl Bağrık
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Ambulans şoförlerine simülasyonla eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER