ANGİAD Başkanı Değer:

ANGİAD Başkanı Değer: -Gündemimiz ne olursa olsun yeni Anayasa çalışmalarından asla ödün vermemeliyiz. Bu konuda artık somut adımlar atılmasını bekliyoruz


ANKARA (A.A) - Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkanı Abdullah Değer, Türkiyenin hızla değişen gündeminin, yeni Anayasa çalışmalarını sekteye uğrattığını savunarak, Gündemimiz ne olursa olsun yeni Anayasa çalışmalarından asla ödün vermemeliyiz. Bu konuda artık somut adımlar atılmasını bekliyoruz ifadelerini kullandı.
     Değer, yaptığı yazılı açıklamada, yeni Anayasa çalışmalarının ağır tempoda ilerlediğini savundu. Uzun süredir gündemde olan yeni Anayasanın, Türkiyenin geleceği için hayati önem taşıdığına dikkati çeken Değer, Böylesine önemli bir konunun sık değişen gündeme kurban edilmesine izin vermemeliyiz. Yeni Anayasaya ilişkin çalışmalarda bugün gelinen nokta yetersizdir. TBMM çatısı altındaki partilerin oluşturduğu Anayasa Uzlaşma Komisyonunun görüşülen yaklaşık 100 maddeden yalnızca 3te 1inde anlaşma sağlamış olması, süreci çok uzatacak gibi görünüyor değerlendirmesinde bulundu.
     Gündem ne olursa olsun yeni Anayasa çalışmalarından asla ödün vermemesi gerektiğini ifade eden Değer, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     Bu konuda artık somut adımlar atılmasını bekliyoruz. Komisyonu oluşturan partilerin aklı selim davranıp, asgari müştereklerde buluşarak süreci hızlandırmaları, Yeni Anayasaya biran önce son şeklini vermeleri gerekiyor. Türkiyenin gündeminde ne olursa olsun, ilk sırada daima yeni Anayasa çalışmaları olmalıdır. Hiçbir olay, hiçbir gelişme bu konunun önüne geçmemelidir, siyasilerden öncelikli beklentimiz budur.
    
     Muhabir: İbrahim Yılmaz
     Yayıncı: Zülal Eser
<< Önceki Haber ANGİAD Başkanı Değer: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER