Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu:

Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu: -Hukuk ve yargı sistemi üzerinden Türkiye baştan sona şekillendiriliyor


KARABÜK (A.A) - Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu, Hukuk ve yargı sistemi üzerinden Türkiye baştan sona şekillendiriliyor dedi.
     Feyzioğlu, Karabük Barosu Başkanı Rıdvan Erdoğanı makamında ziyareti sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Karabük Barosu ile Türk milletinin vatanıyla bölünmez bütünlüğü noktasında ve avukatların hak mücadelesi konusunda daima birlikte olduklarını söyledi.
     Hukukçuların ortak paydalarda başkalarına göre çok daha kolay anlaşacağını belirten Feyzioğlu, Çünkü bizim değerler sistemimiz Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinde belirlenmiş değerler sistemidir. Bizim canımız pahasına korumaya söz verdiğimiz yemin ettiğimiz Anayasanın ilk üç maddesinin değiştirilmesi teklif bile edilemez maddelerdir. Laik, sosyal ve hukuk devletidir. Kuşkusuz üniter ve demokratik bir devlettir diye konuştu.
     Önlerindeki dönemde Türkiyeyi çok ciddi tartışmaların beklediğini ifade eden Feyzioğlu, şöyle konuştu:
     Hukuk ve yargı sistemi üzerinden Türkiye baştan sona şekillendiriliyor. Bir başkanlık sistemi tartışması gündemde. Ancak bunu tartışabilecek gazetecilerin çoğu hapiste ya da işsiz bırakılmış durumda. Üniversite hocalarımız da hapiste ya da kurumlarının baskısı altında. Ortam hepimizin gözleri önünde. Türkiye özgürlükler ülkesi olmaktan çıkmış durumda. Biz bugün barolar olarak el ele verirsek güç birliği yaparsak yeni umut ışıkları yakılacağı düşüncesindeyim.
    
     -Savunma kendini savunmak zorunda-
    
     Savunmanın kendini bugün savunmak zorunda bıraktığını iddia eden Feyzioğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Adliye kapısından girdiğimiz andan itibaren savunmaya yönelik saldırılar başlamaktadır. Anlatmak istediğimiz şu, savcılar suçlar, görevi budur. Hakimler yargılar, avukatlar ise vatandaşı savunur. Toplum kendini suçlayan ve yargılayanı benimsediği kadar kendini savunanı benimsemeye başladığında Türkiyede gerçekten haklar ve demokrasi yolunda bir dev adım atılacaktır.
     Bir gazetecinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın çok sayıda subayın tutuklu olmasını eleştirmesiyle ilgili olarak ne düşündüğünü sorması üzerine Feyzioğlu, Zararın neresinden dönülürse bizim için kardır. Sayın Başbakan, bizim yıllardır söylediğimiz terörle mücadele edecek olan orduyu komuta edecek komutan bırakılmadı, ben bu orduyu nasıl sevk ve idare edeceğim, dış dünyaya karşı kendimi nasıl güçlü göstereceğim noktasına gelmiştir. Yani hukuk devletine dönüşten başka çare yoktur ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Faik Erez-Ahmet Özler
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER