Ankara Büyükşehir Belediyesinin bayram hazırlıkları

Ankara Büyükşehir Belediyesinin bayram hazırlıkları -Bayramda otobüsler ücretsiz. Karşıyaka ve Cebeci mezarlıklarını ziyaret etmek isteyenler için de ücretsiz servis hizmetleri verilecek


ANKARA (A.A) - Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramında hizmet ve denetimlerini sürdürecek.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, bayram boyunca belediye ulaşım, zabıta ve temizlik ekiplerinin çalışmalarını artırarak yürütecek.
     Bayramlarda otobüslerin ücretsiz hizmet vermesinin bu yıl da devam ettiği belirtilen açıklamada, bayramlarda en çok ziyaret edilen mezarlıklara da ücretsiz servis hizmeti verilecek.
     Karşıyaka Mezarlığını ziyaret edecek vatandaşlar için metro hattında bulunan Hastane durağından saat 06.00dan itibaren 10 dakikada bir servis hareket edecek. Vatandaşların rahat ve huzur içinde kabristan ziyaretlerini yapabilmeleri için Karşıyaka Mezarlığı içinde 10 servis aracıyla özel ring seferleri düzenlenecek.
     Cebeci Asri Mezarlığını ziyaret edecekler için de bayram sonuna kadar Sıhhiye Köprüsü üzerinden, Ulus Anafartalar Çarşısı ve Zafer Çarşısı önünden yarım saatte bir servis kaldırılacak.
     Karşıyaka ve Cebeci Asri mezarlıklarının kapı girişlerine kurulacak çadırlarda çay ve kolonya ikramı da yapılacak.
     Denetimlerine ara vermeden Ramazan Bayramı süresince de devam edecek Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, pastane, şeker, şekerleme satış yerleri ile diğer tüm gıda ağırlıklı alışveriş merkezlerinde yapılan denetimlerine artırarak sürdürecek. Ekipler, ayrıca çevre ve gürültü kirliliği, kaçak kömür ve benzeri şikayetleri de anında değerlendirecek.
     Kent Estetiği Daire Başkanlığı ekipleri, bayram süresince de daha yoğun ve etkin bir şekilde süpürme ve yıkamanın dışında görsellik anlamında olumsuz teşkil eden çöpleri ve molozları da toplayacak, duvarlara, yollara yazılan yazıları silecek.
     Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesinde güvenlik önlemlerini artıran Büyükşehir Belediyesi, bayramlarda günlük 500 bin kişinin akınına uğrayan terminalde de güven ve huzurun tesisi için çalışmalarını aralıksız sürdürecek.
     Belediye ile ilgili ihtiyaç ve şikayetlerinde başvurabilecek telefonlar ise şunlar:
     Mavi Masa : 153, Su ve Kanal Arıza : 185, İtfaiye : 110, Alo Cenaze : 188, Alo Doğum : 188, Zabıta : 231 79 84 - 229 66 91
    
     Muhabir: Tuğba Özgür Durmaz
     Yayıncı: Ziver Büyüktaş
<< Önceki Haber Ankara Büyükşehir Belediyesinin bayram hazırlıkları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER