Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Balcı:

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Balcı: -Turizm sektöründe Türkiyenin önemli bir pazarı olan MITT Moskova Fuarına çok önem veriyoruz


ANKARA (A.A) - Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, turizm sektöründe Türkiyenin önemli bir pazarı olan MITT Moskova Fuarına çok önem verdiklerini bildirdi.
     Balcı, yaptığı yazılı açıklamada, dünyanın 7inci büyük turizm fuarı olan bu yıl 20ncisi düzenlenen MITT Moskova Seyahat ve Turizm Fuarına Ankara adına Ankara Valiliği öncülüğünde bir araya gelen Ankara Kalkınma Ajansı, İl Kültür Turizm Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve Ankara Ticaret Odasının katıldığını belirtti.
     Moskovanın Expo Center Fuarcılık Merkezinde açılan 8 holden ve 57 bin metrekareden oluşan fuarda, 3 bin katılımcı ile dünya genelinde 197 destinasyonun temsil edileceğine dikkati çeken Balcı, şunları kaydetti:
     Ankara sahip olduğu tarihsel ve kültürel potansiyeli ortaya koymak için Moskova Turizm Fuarına gelmiş bulunmakta. Sayın Ankara Valimizin Ankarada başlatmış olduğu turizm hamlesine bugün burada yeni bir adım daha eklemiş oluyoruz. Birkaç hafta önce de Berlinde gerçekleştirilen ITB Turizm Fuarında Ankarayı tanıtma fırsatı bulmuştuk. Bu çalışmalarla Başkent Ankara sahip olduğu tarihsel ve kültürel değerlerini uluslararası arenada da tanıtmaya başlamış durumda. Bu anlamda turizm sektöründe Türkiyenin önemli bir pazarı olan MITT Moskova Fuarına çok önem veriyoruz. Özellikle Ankaranın sahip olduğu sağlık turizmi potansiyelini burada katılımcılara anlatma fırsatı bulacağız.
     Balcı ayrıca Ankara Kalkınma Ajansının şehrin yurt içi ve yurt dışında bilinirliği konusunda çeşitli tanıtım faaliyetlerini de yürüttüğünü ifade ederek, Ajansın 8 ayrı dile çevrilen Ankara tanıtım broşürü, Ankara Yatırım Ortamı broşürü, İngilizce hazırlanan İstatistiklerle Ankara kitapçığı gibi yayınlarla da Ankaranın tanıtımına katkı sağlamak için çalıştığını bildirdi.
    
     Muhabir: Merve Özlem Çakır
     Yayıncı: Zülal Eser
<< Önceki Haber Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Balcı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER