Anneler Günü hediyesi Bakan Ekerden geldi

Anneler Günü hediyesi Bakan Ekerden geldi -Muşta annesine hediye mutfak robotu alabilmek için tarlada çalışan ortaokul öğrencisi Mizgin Özkanı arayan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, küçük çocuğun kendisinden istediği


MUŞ (A.A) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Ekerin, "Anneler Günü" hediyesi alabilmek için tarlada çalışan Mizgin Özkana gönderdiği buzdolabı, kendisine teslim edildi.
     Muş merkeze 20 kilometre uzaklıktaki Muratgören köyünde yaşayan Alparslan Kız Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencisi Mizgin Özkan (14), hafta sonları ailesine katkı sağlamak amacıyla günlük 20 lira yevmiyeyle tarlada çalışıyor.
     Anneler Gününde annesine mutfak robotu almak istediğini ve durumu öğrenen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Ekerin kendisini telefonla aradığını belirten Özkan, görüşmesinde Bakan Ekerden, annesine buzdolabı, babasına ise iş talebinde bulunduğunu ifade etti.
     Özkan, "Bakanımız telefonla beni arayarak bir şey isteyip istemediğimi sordu. Ben de işsiz olan babama iş, anneme ise buzdolabı talep ettim. Bakanımız bunların yerine getirileceğini söyleyerek, bu gibi konuları dert etmememi ve eğitimime devam etmemi istedi. Anneme hediye etmem için buzdolabı gönderdi. İnşallah babam için de iş bulunacak" diye konuştu.
     Ekerin talimatı üzerine buzdolabını alarak köye gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şükrü Kılıçoğlu, buzdolabını Mizgine teslim etti.
     Kılıçoğlu, "Bakanımız kırsalda yaşayan ailelere oldukça önem veriyor. Bunun için kızımızla görüşüp isteklerini sormuş. Ardından bize talimat verdi. Biz de sayın bakanımızın talimatını yerine getirip Özkan ailesine buzdolabı götürüyoruz" dedi.
     Baba İsmet Özkan kızıyla gurur duyduklarını belirtirken, anne Güler Özkan da tandırda pişirdiği ekmekleri misafirlere ikram etti.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Anneler Günü hediyesi Bakan Ekerden geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER