Annelere ev kazaları ve ilk yardım

Annelere ev kazaları ve ilk yardım semineri


ÇORUM (A.A) - Çorum Belediyesi Aile Eğitim Merkezi tarafından Ertuğrul Gazi İlköğretim okulunda başlatılan Anne Eğitimi projesi kapsamında Ev Kazaları ve İlk Yardım semineri verildi.
     Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı Mahir Odabaşın konuşmacı olarak katıldığı, okulun konferans salonunda düzenlenen seminere Okul Müdürü Mustafa Hekim, Aile Eğitim Merkezi Müdürü Zehra Betül Özseçer ile seminer verilen kadınlar katıldı.
     Basit tedbirsizliğin veya bilgisizliğin faturasının canla ödenebileceğini ifade eden Odabaş, kazalara karşı en iyi önlemin tedbirli davranmak ve ilk yardım bilgisine sahip olunması gerektiğini söyledi.
     En güvenli yer sayılan evlerde dahi birçok kaza riski bulunduğunu ve bunlardan en çok 0-6 yaş arası çocukların etkilendiğini dile getiren Odabaş, şunları kaydetti:
     Kazalardan korunmanın yolu ise önceden önlem almaktan geçiyor. Çocuklardan sonra risk altında olan ikinci grup ise düşme riski bulunan ya da unutkanlık rahatsızlığı olan yaşlılar. Tabii yorgun olduğunuzda ya da acele edildiğinde herkesi bekleyen ev kazaları da var. Hatta bazen kaza geliyorum bile diyor. Bu durumda ev kazalarından korunmak kadar, kaza sonrasında yapılacak ilk yardım kurallarının bilinmesi de büyük önem taşıyor.
     Sinevizyon sunumu eşliğinde verdiği seminerde annelere ilk yardım konusunda da bilgiler veren Odabaş, kazadan daha az zarar görmenin yolunun doğru ilk yardımdan geçtiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Annelere ev kazaları ve ilk yardım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER