Antalyada kültür sanat

Antalyada kültür sanat -ANTDOB sanatçıları, Haydi Çocuklar Operaya ve Satılmış Nişanlı adlı eserle sahnede olacak -Antalya Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği, 19. Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği, genç tiyatrocuları


ANTALYA (A.A) - Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), yarın Haydi Çocuklar Operaya adlı eseri sahneleyecek.
     ANTDOB sanatçılarının çocuklar için sahnelediği Haydi Çocuklar Operaya adlı eser, eğitici özelliğe sahip. 5 yaş ve üstü çocuklar için hazırlanan programda çocuklar, operaya geldiklerinde o dönemde sahnelenecek eserin dekorunu görme ve opera hakkında bilgi alma şansına sahip oluyor. Ardından çocuklar için hazırlanan renkli şovu izleyen çocuklar, hem eğleniyor hem de operanın ne olduğunu öğreniyor.
     Antalya Devlet Opera ve Bale sanatçıları, 10 Mayısta Satılmış Nişanlı adlı eserle sahnede olacak. Bedrich Smetana tarafından bestelenen üç perdelik komik operada, Bohemya adlı köyde iki gencin birbirine olan aşkları, hırslı aileleri ve dalavereci bir çöpçatanın hikayesi anlatılıyor.
     Eserin yönetmenliğini Kenan Korbek, koreografisini Neslihan Öztürk, dekor tasarımını Gürcan Kubilay, kostüm tasarımını ise Gülay Korkut üstleniyor. Eserde Krusinayı Bora Baran ve Mukhtar Malikov, Ludmilayı Ebru Kaptan ve Arzu Mecidova, Marenkayı Sevinç Bilgin, Zişan Damcıoğlu ve Ceren Tereci, Michayı Erdem Baydar seslendiriyor.
     Eserler, Haşim İşcan Kültür Merkezinde sahnelenecek.
    
     -Kepez Belediye Tiyatrosu-
    
     Kepez Belediyesi Tiyatrosu, 4 Mayısta Buzlar Çözülmeden adlı eseri sahneleyecek. Cemal Fehmi Başkutun yazdığı, Abdullah Süreklinin yönettiği eserde akıl hastanesinden kaçan bir delinin geldiği kasabada kaymakam sanılmasıyla başlayan trajikomik bir hikaye anlatılıyor.
     Kepez Belediyesi Tiyatrosu, 5 Mayısta Tülin Tümtürk Yılmazın Ağaç Ev adlı çocuk oyununu küçük tiyatroseverlerle buluşturacak. Aynı gün Yunus Emrenin sevgiyi, aşkı ve gerçeği arama öyküsünün anlatıldığı tek kişilik Yunus Emre Aşk Ateşi adlı eser sahnelenecek. Hüseyin Erdoğanın yazdığı ve yönettiği oyunda Yunus Emre, yüzlerce yıl öncesinden günümüze barış mesajını iletecek.
     Eserler, Erdem Bayazıt Kültür Merkezinde sahnelenecek.
    
     -19. Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği-
    
     Antalya Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle 19. Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği, bugün İstanbul Gültepe Lisesinin sahneleyeceği Ne Dersin Azimim- adlı eserle başlayacak. Bu yıl 29 okulun tiyatro gruplarının katıldığı şenlik, 8 Haziranda düzenlenecek kapanış ve ödül töreniyle sona erecek.
     Şenlik kapsamında yarın Kayseri Arif Molu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Nalınlar, 5 Mayısta Ordu Anadolu Lisesi Eski Çarıklar, 7 Mayısta Alanya Bahçeşehir Koleji Tersine Dünya, 9 Mayısta Antalya TED Koleji, Martı adlı eserleri sahneleyecek.
    
     -Konser-
    
     Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası Konseri, 9 Mayısta Erdem Bayazıt Kültür Merkezinde konser verecek. Konser, saat 20.00de başlayacak.
     Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Antalya Gençlik Şenliği devam ediyor. Şenlik kapsamında bugün Model ve Direkt-T, yarın Luxus ve Zakkum, 5 Mayısta da BİZ, Melis Danişmend ve Pentagram sevilen parçalarını seslendirecek. Konserler, Atatürk Kültür Parkı Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi otoparkında gerçekleştirilecek.
    
     -Sergi-
    
     Ressam Zeliha Karaaslanın karışık tekniklerle oluşturduğu resim sergisi, 9 Mayısta Yenimahalle Kültür Merkezinde açılacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi destekleriyle düzenlenen sergi, 24 Nisana kadar açık kalacak.
     Ressam Ahmet Hayrullah Köroğlunun yağlı boya eserlerden oluşan sergisi, 7 Mayısta Erdem Bayazıt Kültür Merkezinde ziyarete sunulacak. Kepez Belediyesi destekleriyle düzenlenen sergi, 15 Mayısa kadar görülebilir.
     (GÜÇ-TNC-DEL)
<< Önceki Haber Antalyada kültür sanat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER