Antalyada orman yangını

Antalyada orman yangını -Manavgatta çıkan yangında toplam 3 hektar kızılçam ormanı ile çoğunluğu zeytin ağaçlarından oluşan tarım alanı zarar gördü


ANTALYA (A.A) - Manavgatta çıkan yangında toplam 3 hektar kızılçam ormanı ile çoğunluğu zeytin ağaçlarından oluşan tarım alanı zarar gördü.
     Yavrudoğan köyü Karakoyunlu Mahallesinde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan orman yangını, rüzgarın da etkisiyle kızılçam ormanları ile tarım alanlarının bulunduğu alana sıçradı. Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince müdahale edilen yangın, kısa sürede kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.
     Taşağıl Orman İşletme Müdürü Hasan Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangına kısa sürede müdahale ettiklerini, böylece geniş alanlara yayılmasını önlediklerini söyledi.
     Çiçek, yangına 2 yangın söndürme uçağı, Manavgat ve Taşağıl orman İşletme Müdürlüklerine ait 15 arazöz, Manavgat ve Serik ilçesinden toplam 13 itfaiye aracı ile 100 orman işçisi, köylüler ve iş makineleri ile müdahale ettiklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Mustafa Taş
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyada orman yangını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER