Antalyada sıcak hava

Antalyada sıcak hava -Antalyada denize gidemeyen çocuklar su kanallarında serinlemeye çalışıyor


ANTALYA (A.A) - Antalyada denize gidemeyen çocuklar, su kanallarında serinlemeye çalışıyor.
     Hava sıcaklığının 33, deniz suyu sıcaklığının da 29 derece ölçüldüğü Antalyada sıcaklardan bunalan vatandaşlar sahillere akın ederken, denize gidemeyen kenar mahallelerdeki çocuklar ise Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğüne ait su kanallarında serinlemeye çalışıyorlar. Uyarı levhalarına ve su kanallarının çevresindeki bariyerlere rağmen kanallara giren çocuklar, suyun keyfini çıkarıyor.
     10 yaşındaki Bilal Tımartaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her gün denize gidemedikleri için su kanalında yüzdüklerini söyledi. Kanal suyunun denize göre daha soğuk olduğunu ifade eden Tımartaş, Çoğu arkadaşımız denize gidiyor. Ama deniz uzak, maddi imkansızlık nedeniyle her gün denize gidemiyoruz. Bu nedenle kanalda yüzüyoruz. Tehlikeli ancak yüzme bildiğimiz için farketmiyor diye konuştu.
     14 yaşındaki Mustafa Doğan da kanalların tehlikeli olmasına rağmen denizden daha eğlenceli olduğunu belirtti. Denizin, yaşadıkları eve uzak olması nedeniyle sık sık gidemediğini dile getiren Doğan, Bazen denize gidiyoruz. Ancak çoğunlukla kanalda serinlemeye çalışıyoruz dedi.
     Öte yandan Konyaaltı sahili de sıcaktan bunalan vatandaşlarla doldu. Sahillde dinlenenlerin yanı sıra çoğu kişi denizde serinlemeye çalıştı.
     Yüzde 70lere ulaşan nem nedeniyle hissedilen sıcaklığın 40 dereceyi bulduğu bildirildi.
    
     Muhabir: Hüseyin Kanber / Hatice Özdemir
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Antalyada sıcak hava Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER