Antalyadaki 2B eylemi

Antalyadaki 2B eylemi -2B arazilerinin rayiç bedelini yüksek bulan ve bedellerin düşürülmesini isteyen köylülerin eylemi devam ediyor -AK Parti İl Başkanlığına girmek isteyen köylüler ile polis arasında yaşanan arbede sırasınd


ANTALYA (A.A) - Antalyada, kamuoyunda 2B arazileri olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin rayiç bedelini yüksek bulan ve bedellerin düşürülmesini isteyen köylülerin eylemi devam ediyor.
     Antalya Defterdarlığı binası önünde yaptıkları eylemin ardından AK Parti İl Başkanlığı binasına kadar yürüyen köylüler, zaman zaman Adnan Menderes Bulvarına oturarak yolu trafiğe kapattı.
     AK Parti İl Başkanlığı binası önünde toplanan köylüler, önce İstiklal Marşı okudu, ardından polis tarafından güvenlik önlemi alınan binaya girmek istedi. Polisin müdahale etmesi üzerine arbede yaşandı. Bu sırada annesinin kucağında olan 3 yaşındaki Seçil Tekin adlı kız çocuğu ezilme tehlikesi yaşadı. Çocuk ile annesini polisler, kalkanları ile güvenlik çemberine alarak korudu.
     Polisin dağılma çağrısı yapmasına rağmen AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse ile görüşmek isteyen köylüler, eylemlerini sürdürdü. Binaya taş ve yumurta atan köylüler, görüşme talepleri yerine getirilinceye kadar yolda oturma eylemini sürdüreceklerini belirttiler.
     Bunun üzerine aralarından seçilen temsilciler, AK Parti İl Başkanlığı yetkilileri ile görüşmek üzere parti binasına alındı. Yola oturarak eylemlerini sürdüren köylüler, temsilcilerin dışarıya çıkmasını bekliyor.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyadaki 2B eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER