Antalyaya 22 milyon dolarlık kanser merkezi

Antalyaya 22 milyon dolarlık kanser merkezi -22 milyon dolarla kurulan Türkiyenin en kapsamlı kanser merkezi tanıtıldı -Memorial Sağlık Grubu Genel Müdürü Genç: -22 milyon dolarla Türkiyenin en gelişmiş, en kapsamlı, en


ANTALYA (A.A) - Antalyada 22 milyon dolara kurulan Türkiyenin en kapsamlı kanser merkezi tanıtıldı.
     Memorial Sağlık Grubunca geçen yılın kasım ayında kurulan Medstar Antalya Hastanesi Kanser Merkezinin tanıtımı dolayısıyla Rixos Downtown Otelde basın toplantısı düzenlendi.
     Memorial Sağlık Grubu Genel Müdürü Uğur Genç, toplantıda yaptığı konuşmada Memorial Sağlık Grubunun 2000 yılında kurulduğunu ve Türkiyede bir çok ilke imza attığını söyledi.
     Hızlı bir şekilde büyüdüklerini, büyürken de ikinci bir markanın gereğini hissettiklerini ifade eden Genç, bu amaçla geçen yıl Antalyanın en köklü sağlık kuruluşlarından An-Deva ile yaptıkları görüşmelerin ardından An-Deva sağlık merkezlerinin çoğunluk hisselerini satın aldıklarını ve Medstar Hastaneler Grubunu kurduklarını kaydetti.
     Medstar Hastaneler Grubunun geçen yılın kasım ayından itibaren Antalyada 3 hastane ve bir tıp merkezi ile hizmet vermeye başladığını anlatan Genç, Medstar hastanelerinde genellikle SGKlı hastalara hizmet verdiğini söyledi.
     Daha önce Antalyayı kanser tedavisinde bir üs haline getirecekleri sözünü verdiklerini dile getiren Genç, Medstar Hastaneler Grubuna yaklaşık 30 milyon dolarlık bir bütçe ayırdık. Geçen yılın kasım ayında 22 milyon dolarla Türkiyenin en gelişmiş, en kapsamlı, en iyi kanser merkezini Antalyada kurduk dedi.
     Merkezde alanlarında uzman hekimlerin bulunduğunu kaydeden Genç, geçen yıldan bu yana kanser merkezindeki kadrolarına 9 profesör ile 3 doçenti kattıklarını ifade etti.
     Uzman doktor kadrosunun yanında merkezi ileri teknoloji cihazlarla da donattıklarını ifade eden Genç, Merkezimizde Türkiyede başka bir merkezde bulunmayan PET CTden daha ileri bir cihaz olan MCT cihazı bulunuyor. Merkezimizde medikal onkoloji, hematoloji ve kemik iliği nakli, radyasyon onkolojisi, girişimsel radyoloji, nükleer tıp ve onkolojik cerrahi branşlar yer alıyor. Ayda 15 civarında kemik iliği naklini Antalyada yapıyoruz diye konuştu.
     Uzman doktorlar, teknolojik altyapı ve bütün branşların koordinasyon halinde çalışmasının merkezin farklılığını ortaya koyduğunu anlatan Genç, şöyle konuştu:
     Bu, Türkiyede nadir görülen bir şey. Genellikle kanser hastalıkları vücudun farklı yerlerinden çıkabiliyor. Bu açıdan bütün hekimlerin bir arada karar vermesi çok önemlidir. Kanserli hastalar için hayatlarının devam ediyor olmasını dikkate alarak merkezde resim ve müzik yapabilmesini de sağlıyoruz. Böylece sosyal bir ortam temin ediyoruz. Pek çok disiplini bir arada toplayarak hastalarımızın bütün ihtiyaçlarını farklı bir yaklaşımla karşılıyoruz.
     Antalyanın gelecek yıllarda daha fazla büyüyeceğine ve 10 yıl içerisinde Türkiyenin 3üncü büyük şehri olacağına inandığını belirten Genç, İstanbul ve Antalya, Houston gibi yakın coğrafyadan hasta çeken bir merkez haline geliyor. Yurt dışında birçok yerde merkezimiz var. Yakın zamanda Erbilde de ofis açacağız diye konuştu.
     Toplantıda daha sonra Medstar Antalya Hastanesi Kanser Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özdağan, toplantı salonundan kurulan video konferans bağlantısıyla merkezi tanıttı.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyaya 22 milyon dolarlık kanser merkezi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER