Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı -Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın: -Dün metrekareye 24 saatte 287 kilogram yağmur düşmüştür. Bu miktar yağmur Türkiyenin bir çok şehrinde bir yılda düşen yağmurdur. Buna rağmen Anta


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Dün metrekareye 24 saatte 287 kilogram yağmur düşmüştür. Bu miktar yağmur Türkiyenin bir çok şehrinde bir yılda düşen yağmurdur. Buna rağmen Antalyada çok büyük bir olay yaşanmamış, can kaybı olmamıştır dedi.
     Antalya Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın başkanlığında yapıldı. Toplantıda, Uncalı Kent Mezarlığında yer kalmaması nedeniyle mezarlığın aile ve mükerrer defin işlemleri haricinde normal defin işlemlerine kapatılması kararı, oy birliğiyle kabul edildi. Toplantıda Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Rusya Federasyonunun Vladimir ve Omsk belediyeleri arasında iyi niyet protokolü imzalanmasına da oy birliğiyle karar verildi.
     Başkan Mustafa Akaydın, yaptığı konuşmada, gönlünün her ülkenin belediyeleriyle iyi niyet protokolü yapmak olduğunu, ancak kardeş kent protokollerinin bütçe açısından kendilerini zorladığını belirtti.
     Antalyanın Aksu ilçesinde EXPO 2016 için hazırlanan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına tahsisli alanın 1/2500 ölçekli nazım imar planı ile Döşemealtında Kömürcüler köyünde hipodrom amaçlı hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı da oy birliğiyle kabul edildi.
     MHP Belediye Meclis Üyesi Reşat Oktay, sel baskınlarının faturasının belediyelere kesildiğini, ancak sorumlunun Karayolları olduğunu savundu. Karayolları tarafından çalışma yapılmayacaksa sorumluluğun belediyelere verilmesini isteyen Oktay, Hal Kavşağından Çallı Kavşağına kadarki bölgede yağış nedeniyle sorunlar yaşandı. Vatandaşlarımız bundan olumsuz etkilendi. Karayollarının bu güzergahta çalışma yapması lazım. En azından bu yolun yükseltilmesi ve burada biriken suyun bir yere aktarılması lazım. Yapacaksa kendileri yapsın, yapmayacaksa bu yolu Büyükşehire devretsin ki belediye bu çalışmayı yapsın dedi.
     Bunun üzerine söz alan Başkan Akaydın da, bölgenin çevre yolu olduğunu hatırlatarak sorumluluğun Karayollarına ait olduğunu bildirdi. Akaydın, Karayolları, yapması gerekeni iki yıldır ısrarımıza rağmen yapmamıştır diye konuştu.
     Akaydın, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Dün metrekareye 24 saatte 287 kilogram yağmur düşmüştür. Bu miktar yağmur Türkiyenin bir çok şehrinde bir yılda düşen yağmurdur. Buna rağmen Antalyada çok büyük bir olay yaşanmamış, can kaybı olmamıştır. Güzeloba ve Yeşilderede sıkıntılar olmuştur. 76 ihbar gelmiş ve itfaiye anında müdahale etmiştir. 100 araçlık 300 kişilik ekip de nöbet tutmuştur. İki büyük ve iki küçük baş hayvan mahsur kaldığı yerden kurtarılmıştır. Aynı yağmur İstanbul veya Ankarada yaşansaydı, büyük facialar yaşanırdı. Bundan dolayı ben Hasan Subaşından itibaren benden önceki bütün belediye başkanlarına çok teşekkür ediyorum. Bu yağmuru alan bir çok dünya şehri de seller altında kalırdı.
     Antalya Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı yarın devam edecek.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER