Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Taş: -"Sağlık alanında ciddi değişimler yaşadık, yaşamaya devam ediyoruz"


ANTALYA (A.A) - Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Taş, son 10 yılda sağlık alanında ciddi değişimler yaşadıklarını, yaşamaya da devam ettiklerini söyledi.
     Taş, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda hastanede görev yapan doktorlarla yapılan toplantıdaki konuşmasında, kurumlarına bağlı 14 kamu hastanesi ve 3 ağız ve diş sağlığı merkezinde 5 bin 338 sağlık, 2 bin 500 de şirket personelinin görev yaptığını belirtti.
     Sağlıkta dönüşüm programının yürürlüğe girişinin 10uncu yılında olduklarını ifade eden Taş, "Bu süreçte sağlık alanında ciddi değişimler yaşadık, yaşamaya devam ediyoruz. Hem vatandaş hem de çalışan memnuniyetinin artması ve sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi doğrultusunda hep beraber çalıştık" dedi.
     Taş, yeni idare modelinin sözleşmeli bir yapı getirdiğini bildirerek, Antalyadaki birlik yönetimi ve yapılanması hakkında katılımcılara bilgi verdi. Taş, hasta memnuniyeti kadar çalışan memnuniyetini de önemsediklerini vurguladı.
     En önemli sorunun iletişim aşamasında yaşandığına değinen Taş, "Hastane çalışanları hakkında çok fazla şikayet yok ama özellikle yardımcı sağlık personeli hakkındaki şikayetler çok daha az. Bu nedenle kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.
     Taş, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine günde yaklaşık 10 bin kişinin geldiğini, hastaların yanında gelenler de hesaplandığında ortaya çıkacak sayının küçük bir ilçe nüfusuna eşdeğer olduğunu kaydetti.
     Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticisi Prof. Dr. Ramazan Çetinkaya ise personel memnuniyeti ile ilgili hastanelerinde 3-6 aylık periyotlarla anketler düzenlediklerini anlattı.
     Anketlerden çalışanların yüzde 85inin memnun olduğunun ortaya çıktığını belirten Çetinkaya, memnuniyeti olumsuz etkileyen faktörleri de tespit etmeye çalıştıklarını, bu sorunları çözeceklerini söyledi.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER