Arazi toplulaştırması çalışmaları başladı

Arazi toplulaştırması çalışmaları başladı


KOCAELİ (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca projelendirilen arazi toplulaştırması çalışmalarına Kocaelide başladı.
     İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, arazi toplulaştırması yapılması planlanan yaklaşık 120 bin dönümlük arazi üzerinde teknik çalışmaların başlandığı, Derince Tahtalı Göleti ve çevre tarım arazilerinde incelemelerin ise tamamlandığı bildirildi.
     Türkiyenin tarımla ilgili sorunların başında gelen arazilerin ufak ve çok parçalı olmasının önüne geçmek amacıyla başlatılan bu çalışmanın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca büyük önem verildiği kaydedildi.
     Açıklamada, arazi toplulaştırma sayesinde, tarıma elverişli, düzenli ve ideal parsel oluşturmak, her parselin yol ve sulama ağı ile irtibatlandırılması, ulaşımdan dolayı meydana gelen kayıpların giderilmesi, yakıt tasarrufunun sağlanması, işlenebilir arazi miktarının artması, zirai mücadele ve gübrelemenin kolaylaşması, sulama randımanının artırılması, tarımda kullanılan iş gücünün azalması sağlanmaktadır denildi.
     Derincede Çavuşlu, Tahtalı, Geredeli, Kaşıkçı, Karagöllü köyleriyle Körfezde Himmetli, Cumaköy, Çıraklı köylerinde yapılacak arazi toplulaştırması çalışmalarının 2013 yılı yatırım programına yetiştirilmesinin planlandığı belirtildi.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Arazi toplulaştırması çalışmaları başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER