Ardahan Belediye Başkanı Köksoy:

Ardahan Belediye Başkanı Köksoy: Ardahanda göç kesinlikle yok. Bunu kabul etmiyorum


ARDAHAN (A.A) - Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, kentin göç vermediğini belirterek, Ardahanda göç kesinlikle yok. Bunu kabul etmiyorum dedi.
     Belediye Başkanı Köksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, resmi kaynaklarca Ardahandan son 1 yıl içerisinde bin kişinin göç ettiği şeklindeki verilerin gerçeği yansıtmadığını savundu.
     Ardahanda göçün durduğunu ifade eden Köksoy, Ardahanda geçen yıla oranla bin civarında nüfus azaldığının gösterilmesini, kesinlikle adres kayıtlarındaki sıkıntılardan ileri geldiğini düşünüyorum. Ne köylerden ne de ilçelerden göç konusunda bize müracaat yok. Ardahanda göç kesinlikle yok. Bunu kabul etmiyorum dedi.
     Köksoy, şunları kaydetti:
     Ama tam tersine dışardan Ardahana gelen hemşehrilerimiz var, eskiden göç etmişlerin geri geldiğine şahidiz. Bunları biliyoruz. Ayrıca, üniversite, kamu kurum ve kuruluşlarının kapasitesinin arttırmasında da artış var. Geçen yıl 2 bin 500 üniversite öğrenci varken, bu yıl bu rakam 3 bin 700 öğrenciye ulaşmıştır. Buna bağlı olarak hizmet sektöründe de artış var. Bu da gösteriyor ki Ardahanda göç yoktur.
     Adrese dayalı bazı eksikliklerden bu şekilde göçün yansımış olabileceğini belirten Köksoy, kentin belediye başkanı olarak Ardahanda yaşayanları adrese dayalı nüfus kaydını yaptırmaları konusunda çağrıda bulundu.
    
     Muhabir: Günay Nuh / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Ardahan Belediye Başkanı Köksoy: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER