Artvinde avcılara sertifika verildi

Artvinde avcılara sertifika verildi


ARTVİN (A.A) - Artvin Avcılar ve Atıcılar Derneğinin düzenlediği avcı eğitim kursunu bitiren kursiyerlere sertifikaları verildi.
     Artvin Öğretmenevinde düzenlenen sertifika törenine, Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner, Belediye Başkan Vekili İrfan Şirin, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Artvin Şube Müdürü Faruk Bucak, Artvin Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Necmi Asuman, bazı kurum müdürleri ve kursiyerler katıldı.
     Artvin Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Asuman, avcıları bilinçlendirmek ve bilinçli bir avcı grubu oluşturarak av hayvanlarının korunmasını amaçladıklarını söyledi.
     Her yıl avcı eğitim kursu açtıklarını ifade eden Asuman, kursların Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde hazırlandığını ve avcı derneklerinin halk eğitim merkezlerinde açtığını belirtti.
     Artvinin av hayvanları bakımından oldukça zengin olduğunu kaydeden Asuman, Artvinimizde av hayvanlarının korunması bilinçli avcılar sayesinde olacak. Bu yılki ilk kursta 42 kursiyerden 35 mezun verdik. Mezun olamayanlar devamsızlık yaptıkları için ve sınava girmedikleri için mezun olamadı. Fakat mezun olamayanlar açılacak diğer kursa katılabilir dedi.
     Sertifika töreninden sonra kursiyerlere çekilen kura ile çeşitli avcılık malzemeleri hediye edildi.
     Kursa katılan Artvin Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner de sertifikasını aldı.
    
     Muhabir: Serhat Çağdaş
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Artvinde avcılara sertifika verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER