Artvin Belediyesi köpek barınağı yapıyor

Artvin Belediyesi köpek barınağı yapıyor


ARTVİN (A.A) - Artvin Belediyesi sokak hayvanları için hayvan barınağı yapıyor.
     Artvin Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünde görevli çevre mühendisi Koray Durmuş, yaptığı açıklamada, vatandaşların sokaklarda başıboş dolaşan hayvanlardan tedirgin oldukları şikayeti üzerine hayvan barınağı yapmaya karar verdiklerini söyledi.
     Barınak inşaatına başladıklarını ifade eden Durmuş, Hem kentteki köpek korkusunu ortadan kaldıracak hem de sahipsiz hayvanlara daha iyi ortamda beslenme ve sağlık hizmeti sunacağız. Barınağımız 1 kafesten oluşuyor. Bu kafesin içinde köpeklerin barınabileceği 16 kulübe mevcut. Barınağımızın kapasitesi 25 köpeği alabilecek durumda. Bu kapasite ihtiyaç olması durumunda daha da artırılabilir dedi.
     Çevreyi tehdit eden sahipsiz hayvanları tespit edeceklerini belirten Durmuş, şunları kaydetti:
     Görevli personelimiz tespit edilen köpekleri toplayarak barınağa götürecek. Belediyemizin veteriner hekimi yok. Bu konuda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünden destek almayı planlıyoruz. Sağlık kontrolünden sonra hayvanların küpeleri takılarak barınakta diğer bakımları yapılacak. Barınaktaki hayvanların günlük beslenmeleri sağlanacak. Barınaklar günlük temizlenecek. 15 günde bir dezenfeksiyon ilaçlarla arınmış bir ortam sağlanacak. Gelecekte barınağımızda birçok köpek cinsi bulmak mümkün olacak. Köpeklerin bakımı ve temizliğinin yanı sıra aşıları da tamamlanarak sağlıklı bir ortamda kalmalarını sağlayacağız.
     Durmuş, vatandaşlardan talep gelmesi halinde gerekli işlemler yapılarak hayvanların sahiplendirileceğini de ifade ederek, Ancak köpekleri alan vatandaşlarımız köpeklerin bakımı ve sorumluluğunu üstlenmesi gerekiyor. Saldırgan ve yasaklı olmayan köpekleri vereceğiz diye konuştu.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Artvin Belediyesi köpek barınağı yapıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER