Aşçılardan, Bolu Belediye Başkanı Yılmaza ziyaret

Aşçılardan, Bolu Belediye Başkanı Yılmaza ziyaret


BOLU (A.A) - Yeniçağa Profesyonel Aşçılar Derneği üyeleri, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmazı makamında ziyaret etti.
     Ziyarette konuşan Yılmaz, Osmanlıdan itibaren dünyadaki en güzel aşçıların Mengenden çıktığını belirterek, Türkiyenin neresinde bir otele gidilirse gidilsin orada Mengenli bir aşının olduğunu söyledi.
     Türkiye genelinde aşçılık ile ilgili çok sayıda federasyonun bulunduğunu, bu federasyonların başkanlarının çoğunun da Bolulu olduğunu anlatan Yılmaz, Bu kadar büyük bir güce sahibiz ama Bolulular olarak bu güçten ne kadar faydalanıyoruz derseniz onu tam sağlamış değiliz. Bolu denilince ilk akla gelenlerden bir tanesi de aşçılar diyarı olarak tanınmasıdır diye konuştu.
     Boluda çok sayıda aşçı yetiştiğini, Bolu Belediyesi olarak Bolulu Aşçılar adlı kitap çalışması yaptıklarını kaydeden Yılmaz, görevlerinin Boluya ve değerlerine hizmet etmek olduğunu söyledi.
     Yeniçağa Profesyonel Aşçılar Derneği Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Çolak ise çok sayıda festivale katılarak orada yemek yapma yarışmalarına katıldıklarını ifade ederek, bu yüzden yüklerinin ağır olduğunu kaydetti.
     Eskişehirde, Bursada ve diğer illerde aşçılık federasyonlarının düzenlediği yarışmalarda ve jüride de birçok faaliyette bulunduklarını anlatan Çolak, Biz Bolulular olarak bu etkinlikleri kendi aramızda yapmak için bu gün Boluya geldik. Bunun için aşçılar olarak ne yapmamız gerekiyorsa yapmaya hazırızdedi.
    
     Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Aşçılardan, Bolu Belediye Başkanı Yılmaza ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER