Aşık Seyrani Kültür ve Sanat Festivali

Aşık Seyrani Kültür ve Sanat Festivali


KAYSERİ (A.A) - Develi Belediye Başkanı Recep Özkan, geleneksel Aşık Seyrani Kültür ve Sanat Festivalinin 5-8 Temmuz tarihleri arasında ilçede yapılacağını bildirdi.
     Özkan, yaptığı açıklamada, 2012 yılının belediye meclisi tarafından Aşık Seyrani yılı olarak ilan edildiğini hatırlatarak, yıl içerisinde şiir ve kompozisyon yarışmaları gibi çeşitli faaliyetler yapıldığını belirtti.
     4 gün sürecek Aşık Seyrani Kültür ve Sanat Festivalinde çeşitli etkinlikler yapılacağını ifade eden Özkan,, şunları kaydetti:
     İlçemizde yetişen Hak ve halk aşığı aşık Seyrani adına 30 yıldan beri etkinlikler düzenlemekteyiz. Etkinlikler kapsamda Azerbaycan-Nahcivan, Kırgızistan ve Slovenyadan halk oyunları ekipleri gösteri yapacak. Kayseri aşıklarımızın şöleninin yanı sıra sanatçı Mustafa Ceceli konser verecek. Etkinliklerimizi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Develi Kaymakamlığı, Develi Belediyesi, Seyrani Eğitim ve Kültür Vakfı-TÜRKSOY ve Balkan Aydınları Birliğinin katkılarıyla yapıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı etkinliklerimize bekliyoruz.
    
     Muhabir: Mustafa Önal
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Aşık Seyrani Kültür ve Sanat Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER