Aşılanmış karpuzlarda yüksek verim

Aşılanmış karpuzlarda yüksek verim


HAKKARİ (A.A) - Hakkaride kabak üzerine aşılanarak yetiştirilen karpuzlarda yüksek verim elde ediliyor.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Bülent Tanyürek, çiftçilere mayıs ayında aşılanmış 140 bin adet aşılamış karpuz fidesi dağıttıklarını bildirdi.
     Çiftçilerin ilgi gösterdiği aşılanmış karpuz tarlalarından bu yıl 2 bin tonluk bir üretim beklediklerini ifade eden Tanyürek, İl Özel İdaresi desteğiyle 2006 yılından bu yana uygulanan Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Projesi kapsamında kabak kökü üzerine aşılanmış karpuz ile patlıcan üzerine aşılanmış domates fidesi dağıtıyoruz. Bölgenin şartlarına uyum sağlayan bu aşılanmış domates ve karpuzdan çiftçilerimiz yüksek verim alıyor dedi.
     Bu yıl çiftçilere 140 bin adet karpuz ile 30 bin adet domates fidesi dağıttıklarını dile getiren Tanyürek, çiftçilerin büyük ilgi gösterdiğini kaydetti. Taleplerin ancak yüzde 20sini karşılayabildiklerini anlatan Tanyürek,. bütçelerinin artırılması halinde gelecek yıllarda bu talepleri karşılayacaklarını belirtti.
     Tanyürek, mayıs ayında dikimi yapılan karpuz fidelerinden bu ay sonlarına doğru hasadının yapılacağını ifade ederek, bu yıl yaklaşık 2 bin ton üretim beklediklerini sözlerine ekledi.
     Karpuz yetiştiricisi Lezgin Ertuş, aşılanmış fidelerden oluşan tarlasında her biri 10 ile 15 kilogram olan karpuzların yetiştiğini söyledi.
    
     Muhabir: Yılmaz Kazandıoğlu
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Aşılanmış karpuzlarda yüksek verim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER