Atatürkün manevi kızı Adatepenin vefatı

Atatürkün manevi kızı Adatepenin vefatı -Trafik kazasında hayatını kaybeden Ülkü Adatepenin cenazesi, Akyazı Devlet Hastanesinden alınarak defin işlemleri için İstanbula gönderildi


SAKARYA (A.A) - Akyazı ilçesinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Mustafa Kemal Atatürkün manevi kızı Ülkü Adatepenin (79) cenazesi, Akyazı Devlet Hastanesinden alınarak defin işlemleri için ambulansla İstanbula gönderildi.
     Akyazı Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Adatepenin cenazesini ve özel eşyalarını oğlu Ahmet Doğançayın rahatsızlığı nedeniyle Ülkülerimizi Yaşatma Derneği (Ülkü-Der) Genel Sekreteri Murat Erdoğan teslim aldı.
     Cenaze, Şişli Belediyesine ait ambulansla defin işlemleri için İstanbuldaki Zincirlikuyu Mezarlığı morguna gönderildi. Cenaze töreninin tarihinin henüz netleştirilmediği belirtildi.
    
     -Cenaze işlemlerini Şişli Belediyesi üstlendi-
    
     Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Adatepenin oğlu Ahmet Doğançayın rahatsızlığı nedeniyle cenazeyi almaya gelemediğini belirterek, Akşamdan beri şoktaydı oğlu. Şu anda konuşabilir vaziyette ama gelemedi. İstanbulda cenazeyi kendisi karşılayacak, biz de son görevimizi burada yaptık. Tören şeklinde değil de normal bir cenaze töreni düzenleyeceğiz. Cenaze işlemlerini Şişli Belediyesi üstlendi. Cenazeyi de ambulansla aldılar, cenaze işlemlerini onlar yapacak. Ulus Mezarlığında büyük bir ihtimalle gömülecek ama tam net değil şeklinde konuştu.
    
     TEM Otoyolu İstanbul istikametine seyir halindeki Adnan Selçukun kullandığı 34 YUY 65 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarındaki bariyerlere çarparak devrilmiş, Atatürkün manevi kızı Ülkü Adatepe çarpmanın etkisiyle araçtan fırlayarak hayatını kaybetmiş, eşi Emin Öke Adatepe ve sürücü yaralanmıştı.
    
     Muhabir: Mehmet Özcan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Atatürkün manevi kızı Adatepenin vefatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER