ATO Başkanı Gizer, 2013ü değerlendirdi

ATO Başkanı Gizer, 2013ü değerlendirdi


ADANA (A.A) - Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer, 2013ün, Adananın istikrar ve atılım yılı olacağını kaydetti.
     Gizer, yazılı açıklamasında, Türkiyenin tarım, sanayi ve ticaret alanlarında en bereketli coğrafyasında yer alan Adananın, yatırım anlamında hareketli bir döneme girdiğini belirtti.
     Haziran 2014de hizmet vermeye başlayacak olan Türkiyenin en büyük ikinci havalimanı olma özelliğini taşıyacak olan Çukurova Uluslararası Havalimanının kargo taşımasına da imkan vererek bölge ihracatında ciddi bir ivme kazandıracağına dikkati çeken Gizer, şunları kaydetti:
     Kurulması planlanan enerji yatırımları da, Ekonomi Bakanlığınca teşvik istatistiklerinde yapılan düzenlemelerden dolayı hız kazanmıştır. Otelcilik ve turizm sektörlerindeki yatırımlarla da kendisini yansıtan bu gelişmeler, 2013e ilişkin beklentilerimizin yükselmesine neden olmuştur.
     Gizer, Adananın, 2012 yılında ihracatını yüzde 3 oranında artırarak, Türkiye genelinde ihracatını en fazla artıran il konumuna geldiğini bildirerek, Bu olumlu gelişme, kurulması planlanan rafineri, tersaneler, petrokimya yan sanayi, yassı demir üretimi ve diğer enerji yatırımları Adanayı enerji ve yatırım bölgesi olma hedefine daha da yaklaştıracaktır ifadeleri kullandı.
     Bu yılın ocak-ekim toplamında Adanaya 2 milyar 738 milyon lira tutarında 59 adet belge düzenlendiğini ve öngörülen istihdamın bin 386 kişi olarak belirlendiğini vurgulayan Gizer, açıklamasını şöyle sürdürdü:
     2013ün Adana ve Çukurova ekonomisi için son derece olumlu gelişmelerin yaşanacağı bir istikrar, toparlanma ve istikrar yılı olacağı inancındayım. Yani, 2013 yılı, 1960lı yıllardaki sanayi kenti ve işsizliğin neredeyse sıfır noktasında seyrettiği Adananın yeniden eski günlerine kavuşması sürecinde önemli bir kilometre taşı olacak. 2013, Adananın istikrar ve atılım yılı olacak. Çünkü bunun için her türlü altyapı hazır. Bereketli topraklarımız, Adanayı Enerji Yatırım Bölgesi haline dönüştürecek olan Teşvik Yasası, bakir sahillerin turizm teşvik kapsamına alınması, başta Orta Doğu olmak üzere birçok ülkeye kaliteli hizmet sunmamızı sağlayan Sağlık Turizmi Projesi gibi çok sayıda avantajımız bulunuyor.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber ATO Başkanı Gizer, 2013ü değerlendirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER