ATSO Akademi sınai mülkiyet hakları Eğitimi

ATSO Akademi sınai mülkiyet hakları Eğitimi verecek -ATSO ve TPE işbirliğinde ücretsiz eğitim verilecek


ANTALYA (A.A) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, ATSO ile Türk Patent Enstitüsü (TPE) işbirliğinde ücretsiz eğitim seminerleri düzenleneceğini bildirdi.
     Budak, yaptığı yazılı açıklamada, bir ülkede sınai mülkiyet haklarının etkin biçimde korunmasının, sağlıklı ve sağlam bir sanayinin ve kararlı ekonominin temel koşulu olduğunu belirtti.
     Bilginin önemli bir güç olduğu günümüz koşullarında sınai mülkiyet, patent, faydalı model, marka, endüstriyel tasarım, coğrafi işaretlerin korunmasının sağlıklı ve sağlam bir sanayi ve kararlı ekonominin temel koşullarından biri olduğunu vurgulayan Budak, şunları kaydetti:
     Sahip olunan ve olunacak olan marka, patent ve tescil belgeleri, duvara asılacak bir belgeden ibaret değil. Belgelerin firmalara sağladığı haklar sermaye niteliği taşır. Bazı markalarda, marka değeri firmaların piyasa değerlerinin kat kat üzerindedir. Bu çerçevede 12 Kasımda gerçekleştireceğimiz ve odamız ile TPE işbirliği ile yapılacak sınai mülkiyet hakları ücretsiz eğitim semineri, önem taşıyor. Eğitim, TPE uzmanları Hakan Bayram, Muazzez Korkmaz ve Özgen Şencan Düzkaya tarafından verilecek.
     Eğitimde marka ve marka çeşitleri, garanti markaları, ortak markalar, ticaret ve hizmet markaları, marka olabilecek veya olamayacak işaretler, patent gibi konuların anlatılacağını bildiren Budak, eğitim faaliyetlerinin ATSO internet sayfası ile ATSOnun sosyal medya hesaplarından takip edilebileceğini, eğitimlere ilişkin her türlü bilginin ATSO bünyesindeki Eğitim ve Kalite Müdürlüğünden alınabileceğini anlattı.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber ATSO Akademi sınai mülkiyet hakları Eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER